اولین جلسه از سلسله نشست های تخصصی مهدویت برگزار شد
سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی قم از برگزاری سلسله نشست های تخصصی مهدویت با عنوان مهدویت و چالش ها مهدویت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، علی حسینی ظهر روز سه شنبه 12 تیرماه در اولین نشست تخصصی جشنواره مهدویت با موضوع آسیبشناسی باورمندی به مهدویت که در موسسه آینده روشن برگزار شد، به تشریح اهداف جشنواره پرداخت و عنوان کرد: یکی از خلاءهای مهم فرهنگی در چند سال اخیر عدم برگزاری جشنواره های هنری و ادبی به صورت تخصصی ویژه مهدویت است.
دبیر نخستین جشنواره ملی مهدویت افزود: جهاد دانشگاهی بنا به رسالت علمی و فرهنگی خود طرحی را در زمینه برگزاری جشنوارهای تحت عنوان مهدویت ارائه داد و با اخذ مجوز، تعامل خود را با مراکز دخیل در موضوع مهدویت آغاز کرد.
وی تصریح کرد: یکی از محوری ترین موضوعات در خصوص مهدویت وجود چالش های اعتقادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است که هر یک با 9 زیرشاخه در جشنواره ارائه شده است.
حسینی بیان کرد: نحوه ارسال آثار در سایت جشنواره آمده است و علاقه مندان در موضوعات پژوهشی و ادبی و هنری می توانند آثار خود را ارائه کنند.
وی اظهار کرد: بخش هنری جشنواره شامل عکس حرفه ای و موبایلی، مستند، پوستر و خوشنویسی و بخش ادبی شامل شعر و داستان کوتاه و کتاب خوانی است.
دبیر نخستین جشنواره ملی مهدویت در مورد کتاب های ارائه شده در این جشنواره خاطرنشان کرد: کتاب "مهدویت نوید امن و امان" از آیت الله صافی گلپایگانی و جلد دوم از کتاب "نگین آفرینش" مرکز تخصصی مهدویت از جمله کتاب ها در جشنواره است.
وی گفت: خروجی جشنواره در رسانه و فضای مجازی منتشر و موضوعات مهم در وبلاگ ها و پایگاههای اطلاع رسانی رصد می شود.
حسینی افزود: در جهت انتشار مطالب، کانون های چند رسانه ای را در قم و استان های دیگر طراحی کرده ایم و محتوایی جذاب و قابل فهم از فضای مجازی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد تا سهمی در صفحات موبایل برای مخاطبان در نظر گرفته شود.
وی بیان کرد: موضوعات مهم جشنواره در قالب کارگاههای تخصصی در مراکزی مانند موسسه آینده روشن و مرکز تخصصی مهدویت و مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر حضرت معصومه(ص) و دانشگاهها برگزار میشود و در نهایت مقالات علمی و خروجی ها به کتابی فاخر و ارزشمند تبدیل میشود.
دبیر نخستین جشنواره ملی مهدویت اظهار کرد: نشستهای تخصصی در 6 استان به عنوان پایلوت و کارگاهها با معاونت های جهاد دانشگاهی در 10 استان برگزار میشود و آمادگی برای برگزاری نشست ها در شهرهای دیگر وجود دارد.
وی ادامه داد: قرار است دبیر خانه دائمی در جهاد دانشگاهی راه اندازی شود و در آینده جشنواره در سطح بین المللی برگزار گردد.
حسینی تصریح کرد: ارسال آثار در 4 بخش ادبی و هنری شامل کتاب خوانی و رسانه و فضای مجازی تا 15 آبان ماه فرصت دارد و جشنواره در این بخش 26 آبان همزمان با سالروز ولایت ولی عصر(عج) برگزار می شود.
وی بیان کرد: همچنین ارسال آثار در بخش پژوهش تا 15 بهمن ماه فرصت دارد و آئین اختتامیه در فروردین ماه 98 برگزار خواهد شد.
دبیر نخستین جشنواره ملی مهدویت اظهار کرد: یکی از اهداف برگزاری جشنواره جریان سازی در حوزه مهدویت است ما در تلاشیم جوانان عضو سازمان دانشجویان ایران در جهاد دانشگاهی را درگیر موضوع کنیم ضمن اینکه کانون های مهدویت غیر فعال را نیز فعال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی برگزاری کارگاهها و نشست ها و فضای مجازی و راه اندازی کانون های چند رسانه ای کمک می کند، جشنواره از حالت غیر کاربردی خارج شود و اثر گذار باشد. علاوه بر جریان سازی در کانون های چند رسانه ای و کارگاههای تخصصی و کرسی های آزاداندیشی نیز برنامه هایی با موضوع جشنواره ارائه می گردد.
حسینی عنوان کرد: استفاده از رسانه ها به جریان سازی کمک می کند رسانه ها در یک سال اخیر مورد رصد قرار می گیرند و با تداوم در موضوعات پیرامون مهدویت بر آنیم فضای رسانه ای را به هم نزدیک سازیم.
وی یادآور شد: همچنین با استفاده از ظرفیت خبرگزاری ها و خبرنگاران و کانون فناوری اطلاعات استان قم و گروه آی تی مرکز علمی کاربردی دستاوردهای خوبی را از جشنواره انتظار داریم.
دبیر نخستین جشنواره ملی مهدویت افزود: در بحث هنری نیز تعاملاتی با انجمن های هنری و حوزه هنری داریم تا مخاطب خود را در جریان سازی دخیل سازیم و به اهداف خود دست یابیم.
وی توضیح داد: در طول جشنواره موضوعات مختلفی مطرح می شود بر این اساس هیات اندیشه ورز جلساتی را برگزار می نماید و بخش عمده ای از اساتید فعال و ظرفیت های مهدویت در قم را به کار می گیریم.
حسینی بیان کرد: هدف جریان سازی پیرامون موضوع مهدویت است و تاکنون از بسیاری از ظرفیت های علمی و فرهنگی در دانشگاهها و حتی اردوهای دانشگاهی در برنامه های فرهنگی خود بهره گرفته ایم.
وی گفت: 44 واحد جهاد دانشگاهی در کشور فعال است و می توان با حضور کانون های دانشگاهی خروجی خوبی را به دست آورد، در این باره 20 تا 30 عنوان منطبق با محوریت جشنواره توسط جهاد دانشگاهی و اعضای هیات علمی احصاء شده است که در کارگاههای آموزشی جشنواره مطرح می شود.
نظر شما :