سلسله نشست های عش آل محمد (ص) "مسأله اقلیم در نظام شهرسازی"

رئیس جهاددانشگاهی استان قم: توسعه قم بدون توجه به شرایط اقلیمی تبعات زیست محیطی دارد

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۰:۰۰ کد : ۹۴۱ پژوهش و فناوری
تعداد بازدید:۸۹۷
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی،تبعات زیست محیطی دارد.
رئیس جهاددانشگاهی استان قم: توسعه قم بدون توجه به شرایط اقلیمی تبعات زیست محیطی دارد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، محمد حیدری ظهر امروز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه در نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی در قم از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) که در سالن همایش سازمان اقتصاد و دارایی استان برگزار شد عنوان کرد: جهاد دانشگاهی دارای ظرفیت های علمی و تخصصی خوبی پیرامون موضوع معماری و شهرسازی و روند ساخت و ساز است.
 
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم افزود: با توجه به چنین ظرفیتی می‌توان با حضور صاحب نظران در مورد اهمیت شرایط اقلیمی در روند ساخت و ساز دست به تلاش علمی زد.
 
وی تصریح کرد: نیروهای متخصص و کارآزموده در مرکز تخصصی معماری و شهرسازی جهاد دانشگاهی می‌توانند پاسخی علمی به مساله اقلیم در نظام شهرسازی بدهند و نقشی مهم در توسعه و ساخت و ساز در قم داشته باشند.
 
حیدری بیان کرد: در این مسیر باید طرح های راهبردی و اثرگذار ارائه شود گاهی ساخت و سازه‌های فیزیکی شهر به دلیل مشکلات و موانع به خوبی کارشناسی نمی‌شود و در نهایت معضلات زیستی ایجاد می‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: توسعه ساخت و ساز در قم بدون توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، تبعات زیست محیطی دارد.
 
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم اظهار داشت: فضای فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم در رفتار و خواسته های ما اثر می‌گذارد و خلق و خوی ما را تغییر می‌دهد از این رو نمی‌توان نقش اقلیم را در ساخت و ساز در نظر نگرفت.
 
وی عنوان کرد: زندگی در مناطق سردسیر و گرمسیر، خلق و خوی خاص خود را به وجود می‌آورد و در مناطق نوع نگرش به زندگی فرق می‌کند به همین دلیل شرایط اقلیمی تا این اندازه در معماری نیز اثر گذار است.
 
حیدری یادآور شد:در جهت بررسی معماری در قم و مولفه های زیست محیطی و اقلیمی 6 نشست علمی با حضور صاحب نظران برگزار می‌شود که نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی اولین نشست علمی به شمار می‌رود.
 
وی گفت: موضوعات مهم علمی به وسیله متخصصیان معماری و زیست محیطی احصاء شد که در نشست های پیش رو ارائه می‌گردد.
 
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم تصریح کرد: پس از نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی، نشست های دیگری مانند شهر هوشمند، زائر و شهرسازی و بافت های فرسوده و کالای ایرانی در ساختمان برگزار خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم، بافت های فرسوده در قم است که حجم عظیمی از ساختمان های قم را شامل می‌شود و معضلات فرهنگی و اجتماعی در پی دارد و در طراحی شهرسازی و حس امنیت و پاک شدن جرم توجه به بافت های فرسوده اهمیت زیادی دارد.
 
حیدری عنوان کرد: مسئولان ارشد و شهرداری استقبال خوبی از موضوعات کرده اند ما برآنیم با نگاهی علمی به مشکلات و وضعیت فیزیکی ساخت و سازها توجه شود و در نهایت آئین نامه ای تدوین گردد که در توسعه شهری لحاظ شود.
 
وی بیان کرد: باید توجه شود ساخت و سازها با فرهنگ بومی، ملی، دینی و شرایط اقلیمی سنخیت داشته باشد و این ساخت و سازها لطمه ای به خلق و خو نزند.
 
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم یادآور شد: در این جلسه، سیاست های کلان در حوزه محیط زیست و اقلیم استان قم مورد بررسی قرار می‌گیرد تا بتوان گره از معضلات شهری باز کرد.
 

نظر شما :