دومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های زندگی با موضوع «ذهن آگاه» برگزار شد

۰۳ دی ۱۴۰۳ | ۲۲:۴۷ کد : ۷۹۳۵۵ فرهنگی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۵۱
دومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های زندگی با موضوع «ذهن آگاه» ویژه بانوان جهادگر استان قم به‌ صورت آنلاین در سامانه رویتاب جهاددانشگاهی برگزار شد.
دومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های زندگی با موضوع «ذهن آگاه» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، دومین نشست از سلسله نشست‌های مهارت‌های زندگی با موضوع «ذهن آگاه» ویژه بانوان جهادگر استان قم شامگاه 3 دی‌ماه به‌صورت آنلاین در سامانه رویتاب جهاددانشگاهی برگزار شد.
در این نشست، نرگس بلشلی، روانشناس و مشاوره مرکز تخصصی جامع خانواده فرداد جهاددانشگاهی واحد قم، بیان کرد: نشخوار فکری شامل افکار تکراری و غیرفعال است که بر دلایل و آثار پریشانی فرد تمرکز می‌کنند اما این افکار باعث نمی‌شوند فرد از مکانیسم‌های مقابله‌ای فعال یا راهبردهای حل مسئله که باعث تسکین پریشانی و بهبود خلق‌وخو می‌شوند، استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه افکار تکراری معمولاً برای حل مشکلات در ذهن انسان ایجاد می‌شود، افزود: نشخوار افکار می‌تواند استرس را به‌صورت قابل توجهی افزایش دهد و مشکلات بیشتری را برای ذهن و بدن فرد مبتلا ایجاد کند که اختلال افسردگی یکی از این مشکلات است درواقع نشخوار فکری درصورت تکرار به اختلالاتی مانند استرس، افسردگی و وسواس در انسان تبدیل می‌شود.
بلشلی درباره راهکارهای کاهش نشخوار ذهنی اظهار کرد: انسان درصورت بروز مشکلات روانی باید برای درمان نشخوار فکری اقدام کند، یکی از راهکارهای درمان نشخوار فکری این است که انسان می‌تواند خود را مشغول کند تا حواس خود را از آن افکار دور کند.
وی ادامه داد: انسان می‌تواند در ابتدا افکار خود را به بخش‌های کوچک‌تر خرد و تجزیه کند و برای رفع هرکدام از بخش‌های کوچک، برنامه‌ریزی کند و این خود یک قدم کوچک در مسیر رسیدگی به برطرف کردن مشکل نخوار فکری است.
بلشلی با بیان اینکه نشخوار فکری غالباً از تجربیات منفی گذشته ناشی می‌شود، افزود: برخی از تجربیات گذشته را نمی‌توانیم تغییر بدهیم اما نوع نگاه کردن به آن‌ها قابل تغییر است و می‌توان با تغییر دادن آنچه که در توان داریم، قدمی در مسیر کاهش نشخوار فکری برداریم.
وی ابا اشاره به اینکه انسان می‌تواند درصورت برزو نشخوار فکری با تغییر مکان و قدم زدن در محیط دیگر افکار خود را منحرف کند، ظهار کرد: مرور افکار و تجدیدنظر در دیدگاهمان نسبت به آن تفکر می‌تواند ما را از دام نشخوار فکری نجات بدهد.پ
بلشلی با اشاره به اینکه تنظیم دوباره اهداف زندگی از دیگر راهکارهای رهایی از نشخوار فکری است، تصریح کرد: برخی از مراجعان مرکز درمان که مبتلا به نشخوار فکری هستند، اعتماد به نفس پایینی دارند بنمابراین تقویت عزت نفس می‌تواند راهکاری برای رهایی از نشخوار فکری باشد.
وی گفت: مدیتیشن یا تنفس، پیدا کردن محرک‌های نشخوار فکری، صحبت کردن با یک دوست، تعیین انتظارات و توقعات از خودتان و دیگران و مراجعه به درمانگر نیز از دیگر راهکارهای رهایی و نجات از نشخوار فکری است.
بلشلی در پایان اظهار کرد: برای برخی از افراد، نشخوار فکری یک تجربه ناخوشایند موقتی است و برای برخی دیگر، غیر قابل کنترل است و ممکن است منجر به افسردگی، اضطراب و احساس مزمن شرم یا گناه شود. به این افکار نادرست و آسیب‌زا گوش نکنید و هر چه سریع‌تر برای شروع درمان به پزشک مراجعه کنید.

کلیدواژه‌ها: ذهن اگاه


نظر شما :