در هشتمین سمپوزیوم ژن درمانی:

تبیین آخرین دستاوردها و چالش‌های ژن‌درمانی در حوزه هموفیلی توسط محدثه خوش اندام، پژوهشگر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم

۳۰ آذر ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۳ کد : ۷۹۱۶۸ پژوهش و فناوری اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۹۰
در هشتمین سمپوزیوم ژن درمانی، که محدثه خوش اندام پژوهشگر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم به عنوان سخنران در آن حضور داشت، به بررسی آخرین دستاوردها و چالش‌های ژن‌درمانی در حوزه هموفیلی پرداخته شد.
تبیین آخرین دستاوردها و چالش‌های ژن‌درمانی در حوزه هموفیلی توسط محدثه خوش اندام، پژوهشگر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، “هشتمین سمپوزیوم ژن درمانی”  پنج شنبه 29 آذر ماه با توجه به اهمیت ژن درمانی در پیوند سلول بنیادی خونساز، و به منظور ارتقای سطح آموزش و تبادل علمی بین صاحب نظران علوم پیوند و ایمونولوژی  و آشنایی علاقمندان با تازه ترین مباحث این حوزه ، با همکاری مرکز تحقیقات سلول و ژن درمانی کودکان و  مرکز طبی کودکان  در  بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.
در این همایش که محدثه خوش اندام پژوهشگر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم به عنوان سخنران حضور داشت ، به بررسی آخرین دستاوردها و چالش‌های ژن‌درمانی در حوزه هموفیلی پرداخت.
وی در ادامه به تفاوت‌های ژنتیکی هموفیلی A و B و جهش‌های ژن‌های فاکتور ۸ و ۹ اشاره کرد و بیان داشت که این جهش‌ها، هموفیلی را به کاندید مناسبی برای ژن‌درمانی تبدیل کرده است.
خوش اندام تأکید کرد که ایران از نظر جمعیت مبتلایان به هموفیلی، نهمین کشور جهان است و نرخ شیوع بالایی دارد. وی با اشاره به سختی‌های ژن‌درمانی هموفیلی A به دلیل تعداد زیاد اگزون‌ها و جهش‌های متعدد، خاطرنشان کرد که ژن‌درمانی هموفیلی B به دلیل تعداد کمتر نوکلئوتیدها، ساده‌تر به نظر می‌رسد.
او همچنین به نیاز بیماران هموفیلی به تزریق مکرر و تلاش برای یافتن درمان‌های طولانی‌مدت اشاره کرد که می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. خوش اندام از اهمیت انتخاب سلول‌های مناسب و پروتئین‌های عملکردی در ژن‌درمانی سخن گفت.
در ادامه، وی نتایج تحقیقات اخیر در زمینه ژن‌درمانی هموفیلی را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت که تا سال ۲۰۲۳، نتایج امیدوارکننده‌ای به‌دست آمده، اما چالش‌های بزرگی همچنان باقی است.
محدثه خوش اندام پژوهشگر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی قم ، به ۶۳ مطالعه موجود در زمینه ژن‌درمانی هموفیلی اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک، شاهد تولید محصولات جدید در این حوزه باشیم. او همچنین به دستاوردهای کشورهایی مانند آمریکا و هند در این زمینه اشاره کرد.
وی در پایان به پیش‌بینی افزایش بازار ژن‌درمانی تا سال ۲۰۳۳ اشاره کرد و گفت: "با تلاش‌های پژوهشگران و محققان، امیدواریم که بتوانیم نتایج خوبی را گزارش دهیم.

کلیدواژه‌ها: ژن‌درمانی هموفیلی هشتمین سمپوزیوم ژن درمانی


نظر شما :