کارگاه تحلیل و بررسی خطبه فدکیه برگزار شد

۱۴ آذر ۱۴۰۳ | ۱۶:۱۴ کد : ۷۸۷۵۳ فرهنگی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۳۵
کارگاه تحلیل و بررسی خطبه فدکیه به صورت آنلاین به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم، برگزار شد.
کارگاه تحلیل و بررسی خطبه فدکیه  برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاه استان قم، کارگاه تحلیل و بررسی خطبه فدکیه چهارشنبه 14 آذر ماه به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم، با تدریس دکتر حسین حجت پناه به صورت آنلاین در سامانه رویتاب جهاددانشگاهی برگزار شد.
 حجت پناه با اشاره به اینکه،  این خطبه، یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخی مربوط به وقایع صدر اسلام است، افزود: خطبه فدکیه که توسط حضرت زهرا (س) در مسجد پیامبر و در حضور مهاجرین و انصار ایراد شده، حاوی نکات فراوانی است که می‌تواند روشنگر بخشی از رخدادهای آن زمان باشد، این خطبه، شامل معارف الهی عظیمی است که در کلمات صدیقه کبری تجلی یافته و به توطئه غصب خلافت که در ماه‌های آخر حیات پیامبر اکرم (ص) آغاز شده بود، اشاره دارد.
وی بیان کرد که غاصبان خلافت، نه تنها برای اخذ بیعت اجباری هجوم بردند، بلکه تصمیم به غصب اموال امیرالمومنین و حضرت زهرا (س) نیز گرفتند، حضرت زهرا (س) با آگاهی از این توطئه و طبق وظیفه ولایت، شخصاً وارد میدان شد و در مخالفت با تصدی مقام خلافت توسط نااهلان و غصب حقوق مادی و معنوی اهل بیت، خطبه فدکیه را ایراد کردند.
حجت پناه تاکید کرد که فدک نباید تنها به عنوان قطعه‌ای زمین یا آبادی دانسته شود؛ بلکه نمادی است از یک معنای عظیم که مبارزه‌ای سیاسی و اعتقادی را نشان می‌دهد.
وی افزود: حضرت زهرا (س) در این خطبه، ضمن تظلم و حق‌خواهی، معارف عظیمی را بیان کرده و با استدلالات عقلی و نقلی، به اثبات حقانیت امیرالمومنین علی (ع) پرداخته است. خطبه فدکیه اولین بروز و ظهور جدی مبارزه و حق‌طلبی علیه توطئه غصب خلافت و انحراف از مسیر حق می‌باشد.
حجت پناه در ادامه تاکید کرد که سندیت این خطبه نزد علمای شیعی امری مهم و ضروری است، همان‌طور که در مورد خطبه غدیر نیز بررسی‌های سندی انجام شده تا شبهات حول این موضوع رفع گردد. در پایان وی اشاره کرد که خطبه فدکیه نباید تنها به عنوان یک سخنرانی در نظر گرفته شود؛ بلکه بیانی عمیق از معارف الهی و دفاع از حقوق مادی و معنوی اهل بیت است.

 

کلیدواژه‌ها: خطبه فدکیه حجت پناه سازمان دانشجویان استان قم


نظر شما :