نشست تخصصی مهارت نه گفتن به خویش(خود کنترلی) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، نشست تخصصی مهارت نه گفتن به خویش، به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم، شنبه 10 آذر برای دانشجویان خواهر دانشگاه قم با تدریس آقای دکتر عشقی روانشناس و مشاور خانواده در دانشگاه قم خوابگاه کوثر برگزار شد.
عشقی در ابتدای این نشست گفت: یکی از مهارت های ارتباطی، مهارت نه گفتن است. مهارت نه گفتن یا رفتار قاطع به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شناخته می شود .
وی افزود: بسیاری از جوانان به این دلیل دچار آسیب هایی مثل اعتیاد به مواد مخدر و الکل می شوند که توانایی رفتار قاطع یا قدرت نه گفتن را ندارند.
عشقی ادامه: داد آنها اغلب رفتار انفعالی را بر می گزینند. یعنی برای اینکه حمایت و دوستی همسالان خود را از دست ندهند، در مقابل خواست های آنها مقاومت نکرده و دوستی خود را به بهای ناراحتی خود و خانواده خود و یا آسیب دیدن حفظ می کنند، از سوی دیگر بعضی از نوجوانان دراین حالت رفتار پرخاشگرانه نشان داده، دوستان خود را می رنجانند و این باعث کناره گیری دوستان و در نتیجه تنها ماندن نوجوان منجر می شود که این امر نیز در نوع خود آسیب محسوب می شود. چرا که جوانی دوره دوستی و صمیمیت است نه تنهایی و انزوا .
وی خاطر نشان کرد : مهارت نه گفتن بسیار ضروری است. رفتاری جرات مندانه داشته باشند تا هم خود آسیب نبینند و هم دوستان خود را حفظ کنند .البته هنگامی که به جوان می آموزیم رفتار قاطع داشته باشند، این نکته را نیز باید به آنان بیاموزیم که موقعیت ها را ارزیابی کرده و امنیت شخصی خود را نیز در نظر بگیرند…
عشقی گفت: آیا در همه موارد باید از این مهارت استفاده کرد؟ آیا باید همیشه در مقابل خواستههای دیگران مقاومت کرد و با جدیت جواب رد به آنها داد؟ مسلم است که باید طبقهبندی مناسبی روی موارد و موضوعاتی که نهگفتن در آنها لازم بهنظر میرسد، داشته باشیم. زمانی که قبول درخواستها خطرات و مشکلات جدی برای فرد بههمراه دارد، لازم است فرد با قاطعیت رفتار کند؛ مثل درخواست فردی مبنی بر استفاده از سیگار.
در موارد دیگر چون امانتدادن کتاب به دوست وقتی که خودمان آن را نیاز داریم یا موارد مشابه دیگر میتوان در ابتدا بهدنبال راهکارهای دیگر بود و در صورت عدم وجود این راهکارها، از این مهارتها استفاده کرد.
نظر شما :