بنیان گذار شتابدهنده صدران مهمان صندلی تجربه دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، صندلی تجربه سه شنبه 8 آبان ماه به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم با حضور محمدهادی نواب، بنیان گذار شتابدهنده صدران در دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد.
محمدهادی نواب گفت: حدود شش سال پیش و در جریان فعالیت تبلیغی در عرصه بینالملل، با فضای رسانه آکادمیک آشنا شدم و همین آشنایی سبب ورودم به عرصه استارت آپ ها شد. وقتی با سایت های خارجی udemy, edx و coursera و سایت های ایرانی فرادرس، فرانش و فرایاد آشنا شدم، فهمیدیم که هیچ چیز از عقاید ما در این سایت ها وجود ندارد؛ به همین دلیل تصمیم گرفتم دورههایی را در خصوص علوم اسلامی تهیه کنم و در این پلتفرم ها به اشتراک بگذارم. این دورهها توسط پلتفرم ها فروخته می شد و مقداری از درآمدزایی به ما می رسید؛ در جریان این فعالیت ها به لطف آقای آقایا مدیر عامل باسلام با کلمه استارتآپ آشنا شدیم ایشان به ما پیشنهاد کردند که فعالیت خود را با متد استارتآپی پیش ببریم.
مدیر شتابدهنده صدران گفت: یک سال پس از این ماجرا، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و موسسه دانش بنیان برکت، به ما پیشنهاد دادند که در فضای علوم انسانی به عنوان شتاب دهنده و حمایت کننده از استارتآپهای کوچک فعالیت داشته باشیم که در نتیجه، در آبان سال گذشته شتاب دهنده صدران راه اندازی شد. کلمه صدر در ابتدای نام این مجموعه، از نام امام موسی صدر گرفته شده که در جنوب لبنان کار شتابدهی به کسب و کارهای خانگی را انجام می دادند و بخش دوم نیز بن مضارع راندن به معنای پیش بردن است.
بنیان گذار شتاب دهنده صدران در ادامه، اکوسیستم استارتاپی شهر قم را دارای جذابیت های خاص عنوان کرد و در خصوص ظرفیت های اکوسیستم قم، گفت: «نظریه ای در خصوص اکوسیستم ها وجود دارد که اکوسیستم اول استارتاپی، در هیچ کشوری دوام نمی آورد و اکوسیستم های دومی یا جایگزین اند که اکوسیستم برنده هستند؛ براساس این مبنا شاید تهران اکوسیستم برتر کشور نباشد؛ نظریه دیگری نیز وجود دارد که قم را در این زمینه بسیار مستعد می داند.
وی افزود: نیروی کار دانش آموخته، هزینه پایین زندگی، وجود نیروی کار از کشورهای مختلف دنیا، وجود شبکه مویرگی بین قم و سایر شهرهای کشور و اتصال قم به استانهای مختلف به عنوان شاهراه ارتباطی کشور از جمله مزایایی است که می تواند قم، دارای پتانسیل برتر استارتآپی کشور معرفی کند.
نواب ادامه داد: در حال حاضر استارت آپ های مختلف از تهران، شیراز و اصفهان برای تامین مالی به قم مهاجرت کردهاند؛ اولین بازیگر اکوسیستم قم، نیز پارک علم و فناوری بوده؛ اکثر تیم هایی که در بیرون فعال هستند از دل این پارک بیرون آمده اند؛ با سلام، ماهد، ایتا و آما از جمله شرکت های خوب استار آپی در قم هستند.
مدیر شتابدهنده صدران داشتن تمرکز در هر کاری را مساوی موفقیت دانست و گفت: اگر از بنده سوال کنند که چه چیزی باعث موفقیت در کارها می شود، موفقیت را بیان خواهم کرد چرا که تمرکز بسیار مهم است و استارتاپ هایی که روی یک کار تمرکز دارند به موفقیت بیش تری دست پیدا خواهند کرد.
گفتنی است در پایان برنامه، به سوالات دانشجویان پاسخ داده شد.
نظر شما :