نشست هم اندیشی «سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان» برگزار شد

۰۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۴۳ کد : ۷۷۱۷۲ فرهنگی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۷۲
نشست هم اندیشی مرحله استانی «سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران» به همت جهاد دانشگاهی واحد استان قم امروز ۹ آبان ماه در سالن جلسات شهید سلیمانی این واحد با حضور معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه‌های استان قم برگزار شد.
نشست هم اندیشی «سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم به نقل از ایسنای قم، نشست هم اندیشی مرحله استانی «سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران» به همت جهاد دانشگاهی واحد استان قم امروز ۹ آبان ماه در سالن جلسات شهید سلیمانی این واحد با حضور معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه‌های استان قم برگزار شد.

حامد حیاتی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم، در این نشست اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خودشان کلیدواژه‌هایی را برای جهت‌دهی مناظرات دانشجویی با توجه به اقتضائات و نظام مسائل کشور مطرح کردند که می‌تواند مبنایی برای مرجعیت علمی کشور باشد؛ این کلیدواژه‌ها شامل موضوعاتی همچون سبک زندگی، استکبار ستیزی، عدالت و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

ضرورت جهت‌دهی به مناظرات دانشجویی بر اساس نظام مسائل کشور

وی با بیان اینکه احصاء نظام مسائل کشور می‌تواند به جهت دهی موضوعات مناظرات دانشجویی کمک‌ کند، ادامه داد: یکی از مسائل مهم در کشور که رهبر معظم انقلاب نیز بارها در فرمایشاتشان به آن تاکید داشتند تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت دانشجویان در این حوزه است.

حیاتی در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت حوزه اطلاع رسانی مناظرات در دانشگاه‌ها، از مسئولین فرهنگی دانشگاها تقاضا کرد، که با قوت و جدیت در برگزاری مناظرات دانشجویی با جهاد دانشگاهی همکاری کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با اشاره به لزوم بهره‌مندی از ظرفیت اعضاء هیات علمی دانشگاه‌ها در حوزه داوری مناظرات، تصریح کرد: در راستای جهت‌دهی به موضوعات و همچنین تیم‌های داوری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها دعوت می‌شود به ما ملحق شوند تا با استفاده از ظرفیت‌های اساتید بتوانیم شأن کار را به درستی تعریف کنیم.

آرمان فلسطین و تحولات منطقه؛ مهم‌ترین گزاره در مناظرات دانشجویی

در ادامه این نشست علی حسینی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم، ضمن ارائه گزارشی از فرآیند برگزاری دوازده دوره برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران، گفت: شعار سیزدهمین دوره  مناظرات دانشجویان، تحت عنوان «تضارب آراء، ساختن آینده» نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: به منظور ارتقاء فرهنگ گفت‌وگو و بسط و گسترش مباحثه مستدل، اخلاقی و منطقی و تعالی نشاط علمی در محیط‌های دانشگاهی، هر سال توسط مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی «مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» برگزار می‌شود.

حسینی در ادامه توسعه فرهنگ گفت‌وگو و آموزش، ارتقای تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان در قالب فعالیت‌های گروهی منسجم و هدفمند را از جمله اهداف مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران عنوان کرد.

وی در خصوص خط مشی مسابقات یادآور شد: با توجه به تجربیات سنوات گذشته، امسال خط مشی مسابقات، التزام به اخلاق علمی در نقد آراء طرف مقابل، پرهیز از ورود به نزاع‌های غیرعلمی و مجادلات روزمره و مرسوم، اهتمام به روزآمدی و کارایی مباحث، واقعی بودن مواضع گروه‌ها و اعضای آن‌ها در مقابل گزاره‌های اعلام شده، است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم، در خصوص جوایز این دوره از مسابقات مناظرات یادآور شد: تیم‌ اول ۵ میلیون تومان و تیم دوم ۴ میلیون تومان و تیم سوم ۳ میلیون تومان جوایز نقدی دریافت می‌کنند؛ همچنین به تمام تیم‌های شرکت کننده گواهی حضور در این مسابقات و بن تخفیف دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی داده می‌شود؛ علاوه بر این قبل از برگزاری مسابقات دوره اصول و فنون مذاکره و فن بیان برای دانشجویان برگزار خواهد شد.

حسینی با اشاره به اهمیت تبلیغات و اطلاع رسانی در جذب تیم‌های دانشجویی، تصریح کرد: از دانشگاه‌های استان تقاضا داریم از ظرفیت اعضای هیئت علمی و کانال‌های دانشجویی برای اطلاع رسانی این مناظرات استفاده کنند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم یادآور شد: این آمادگی را داریم که بر اساس تقاضای دانشگاه‌های استان دوره مسابقات‌ مناظرات دانشجویان ایران را در دانشگاه‌های مختلف برگزار کنیم.

به گزارش ایسنا؛ وی روند اجرای مناظرات را مورد توجه قرار داد و گفت: سخنران اول تیم موافق و تیم مخالف هر کدام ۴ دقیقه فرصت طرح مسئله را دارند، سپس در دور دوم آراء و نظرات طرف مقابل را نقد می‌کنند و سخنران پایانی ۲ دقیقه فرصت جمع‌بندی مباحث را به عهده دارد.

حسینی یادآور شد: حفظ حرمت اشخاص و رعایت ادب در گفتار و رفتار، گوش کردن و توجه به سخنرانی گروه مقابل و نقد استدلال آن‌ها، احترام به دیدگاه‌های مختلف، توجه و اشاره به نکات مثبت تیم رقیب، پرهیز از تعصب و پافشاری غیرمنطقی بر مواضع خود، پرهیز از جوسازی و بزرگنمایی، استفاده مناسب از فنون زبان بدن، استفاده از تکنیک‌های فن بیان، پرهیز از تکرار و بسط ملال آور، مهارت خلاصه‌سازی و جمع‌بندی، استفاده از گزاره‌های منطقی و اجتناب از تعدد و پراکندگی مبانی نظری، بخشی از موارد مهم برای کسب امتیاز توسط تیم‌های شرکت کننده است.

وی با اشاره به ضوابط تیم‌ها، یادآور شد: هر تیم، متشکل از ۴ دانشجو و یک سرپرست اختیاری هیئت علمی است، اعضای یک تیم می‌توانند از رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف باشند و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.

حسینی تصریح کرد: ترکیب تیم‌ها از مرحله استانی تا کشوری در مقایسه با ترکیب اولیه نباید بیش از ۵۰ درصد تغییر کرده باشد؛ هر تیم دارای یک سرگروه است و کلیه ارتباطات دبیرخانه با تیم‌ها از طریق سرگروه صورت می‌گیرد؛ همچنین شرکت در کلیه جلسات آموزشی و توجیهی برای اعضای گروه‌ها الزامی است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاکید بر لزوم بی طرفی داوران گفت: داوران باید در یکی از رشته‌های دانشگاهی متخصص و عضو هیأت علمی باشند؛ همچنین داوران موظفند نسبت به مناظره کنندگان و گروه‌ها حسن نیت داشته باشند و بی طرف عمل کنند.

حسینی در پایان حوزه‌های اقتصادی، جهش تولید با مشارکت مردم، سیاست داخلی و خارجی، اجتماعی، محیط زیست و سلامت، فرهنگی، علم و فناوری و ورزشی از محورهای گزاره‌های مرحله استانی دانشگاهی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران معرفی کرد و گفت: امسال با توجه به شرایط منطقه و جنایات رژیم منحوس صهیونیستی، «آرمان فلسطین و تحولات منطقه» به عنوان یکی از گزاره‌های مناظرات مشخص شده است.

 

کلیدواژه‌ها: مناظره دانشجویی


نظر شما :