کارگاه آموزش تکنیک های کاهش استرس و اضطراب برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، کارگاه آموزش تکنیک های کاهش استرس و اضطراب یکشنبه 9 اردیبهشت با تدریس خانم حسینی نژاد در دانشگاه قم خوابگاه فاطمیه برگزار گردید.
مدرس این کارگاه گفت: ما انواع هیجانات را در انسان ها مشاهده می کنیم . هیجانات مثبت و منفی اینها احساسات شایع هستند که در زندگی پیش می آیند و برایمان لازم هستند.یک سری ترس ها رابطه طبیعی نیاز به امنیت ما را تامین می کنند.
وی در ادامه به انواع تکنیک های کنترل استرس گفت: تکنیک تایم نگرانی یعنی اینکه فقط در تایم مشخص به نگرانی فکر کنیم، تکنیک بعدی تکنیک حواسپرتی هست و تکنیک دیگر به تعویق انداختن نگرانی هست. تکنیک دیگر، تکنیک یادگیری مهارتهای روانشناختی است مثل مهارتهای زندگی مهارت حل مساله مهارت نه گفتن مهارت جراتمندی و.... انسان باید به سلامت جسمانی و بعد جسمانی و نیازهای زیستی خود توجه کند مثل تغذیه سالم و خواب مناسب. بعد اجتماعی هم لازم است مثل معاشرت با دوستان بعد معنوی که خیلی کمک کننده است افرادی که معنایی برای زندگی دارند موفق ترند و از آرامش بیشتری برخوردار هستند. تکنیک بکارگیری مهارتهای خود مراقبتی مهم است.
حسینی نژاد گفت: برای مثال احساس ارزشمندی، لازم است ما باید یاد بگیریم از جسم و روح و روانمان مراقبت کنیم و نسبت به خودمان شفقت و مهربانی داشته باشیم تا احساس ارزشمندی کنیم.
وی در خصوص مدیریت زمان گفت: اینکه بتوانیم از تایم و وقتمون مفیدتر استفاده کنیم. ما باید برنامه روزانه خودمون رو مانیتور کنیم. به خودم گزارش بدم مثلا از ساعتی که بیدار شدم تا ساعت خوابم چه کارهایی انجام دادم. گزارش یک هفته ای به خودمون بدیم. ما باید قاتلین زمان خود را بشناسیم، برنامه ما باید کاملا منطقی باشد، سنگین نباشد، سنگ بزرگ علامت نزدن است.
مدرس کارگاه آموزش تکنیک های کاهش استرس و اضطراب گفت: بحث افکار مزاحم در مدیریت استرس و مدیریت زمان وجود دارد. نکته آخر اینکه اهداف عینی و قابل اجرا باشد. هدف کلی را باید خرد کرد و گامهای کوچک ولی مداوم برداریم و حتما توجه داشته باشیم که اهداف عینی و قابل اجرا باشد.
در این کارگاه به مهارتهای مقابله هیجان مدار و مساله مدار نیز اشاره شد و در انتها نیز به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ داده شد.
نظر شما :