کارگاه انتخاب آگاهانه ازدواج برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، کارگاه انتخاب آگاهانه ازدواج به مناسبت هفته خوابگاه ها 9 اردیبهشت به همت سازمان دانشجویان شعبه قم و اداره امور فرهنگی دانشگاه پردیس فارابی برگزار شد.
نرگس بلشلی، مشاوره خانواده و مدرس مهارت های زندگی گفت: علت اصلی ازدواجهای ناموفق را نبود آگاهی کافی و نداشتن مهارتهای قبل از ازدواج دانست و اظهار کرد: آموزشهای قبل و بعد از ازدواج از اهمیت بالای برخوردار هستند زیرا بسیاری از جداییها به دلیل نا آگاهی و نبود آموزشها اتفاق میافتد.
بلشلی گفت: شاید فکر کنید منظور ما از ازدواج آگاهانه فقط این باشد که احساسی تصمیم نگیرید و طبق منطق تان پیش بروید؛ در حالی که یک ازدواج آگاهانه، ازدواجی است که در آن شما حتی نسبت به احساسات خودتان در مسئله ازدواج و انتخاب این فرد خاص، آگاه باشید. گاهی این آگاهی در شما وجود دارد اما در طرف مقابل تان نه، و شاید خودش هم متوجه نیست که نسبت به انتخابش آگاهی ندارد، پس شاید لازم باشد که شما بتوانید او را به چالش بکشید تا بتوانید متوجه این مورد بشوید.
مشاوره خانواده با بیان اینکه مهارت خود آگاهی در ازدواج بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: آگاهی از خود و خصوصیات مختلف خود، به انسان کمک میکند با تواناییها و ضعفها و سایر خصوصیات خود آشنا شود، همچنین با تشکیل زندگی مشترک بهتر و عمیقتر با مسائل روبه رو شود.
وی در ادامه در خصوص معیار و ملاکهای ازدواج صحیح و آگاهانه، توضیح داد: داشتن باورها و اعتقادهای مشابه یکی از ملاکهای ازدواج است، به طور مثال اگر یکی از افراد بسیار مذهبی باشد و دیگری پایبندی زیادی به اعتقادات دینی نداشته باشد در ادامه راه میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد، همسو بودن اعتقادات مذهبی از معیارهای مهم ازدواج است و زوجین باید در اعتقادات خط فکری یکسانی داشته باشید. بنابراین سلامت، تشابه، تناسب و مهارت از جمله فاکتورهایی است که در انتخاب آگاهانه ازدواج باید به آن دقت کرد.
بلشلی ادامه داد: از آنجایی که داشتن تفاهم و درک مناسب از یکدیگر بسیار حائز اهمیت است، بنابراین تفاهم به معنای داشتن عقایدی کاملا یکسان نیست اما باید تناسبی بین عقاید و احساسات نسبت به هم وجود داشته باشد، در واقع تفاوتها نباید به گونهای باشد که شخص مقابل کاملا متضاد او بوده و شما نتوانید او و عواطفش را به خوبی درک کنید.
مشاور خانواده و مدرس مهارت های زندگی خاطر نشان کرد: نقش فرهنگ خانوادهها یکی دیگر از مهمترین معیارهای انتخاب همسر است، ازدواج در خانوادههایی که تضاد بالای فرهنگی در آنها مشاهده میشود، سرانجام مطلوبی ندارد.
نظر شما :