دانشجویان دانشگاه قم از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی بازدید کردند

۲۹ آبان ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۴ کد : ۶۷۰۳۳ فرهنگی اخبار دسته اول
در روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه دانشجویان دانشگاه قم از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی بازدید کردند.
دانشجویان دانشگاه قم از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی بازدید کردند

در این بازدید مسئولان کتابخانه به معرفی نسخ خطی و بخش های مختلف کتابخانه به دانشجویان پرداختند

در معفی نسخ گففته شد گنجینه نسخ خطی کتابخانه مرعشی نجفی در بیش از 37000 جلد در 75000 عنوان می باشد.

قسمت اعظم این کتابها توسط حضرت آیت الله مرعشی بواسطه نماز و روزه استیجاری تهیه شده است.

اولین کتابخانه بزرگ در ایران و سومین در خاور میانه بعد از ترکیه و مصر و اولین کتابخانه بزرگ شیعه در جهان اسلام است.

تعدادی از کتب قدیمی به نمایش درآمده است.

اولین کتاب قرآنی مربوط به 1300 سال پیش (یعنی متعلق به زمان امام باقر (ع) میباشد که بر روی پوست بز بخط کوفی نوشته شده است. قرانی هم منصوب به خط امام رضا (ع) در این کتابخانه وجود دارد. قرآنی هم وجود دارد که با یال اسب نوشته شده است، که کل قرآن را در 4 متر نوشته اند.

قدیمی ترین تفسیر موجود به نام التبیان که مربوط به 900 سال پیش به خط شیخ طوسی در اینجا موجود است.

تفسیر بدون نقطه هم یکی از جالبترین کتب این مجموعه بود که از کلماتی که بدون نقطه بودند استفاده شده بود. قدیمی ترین نهج البلاغه هم مربوط به قرن 5 توسط مودب قمی کتابت شده است.

خرده اوستا به خط دبیری، سنگین ترین کتاب 16 کیلو نسخه بدل زبور میباشد جلد آن از چوب است و متعلق به 800 سال پیش است.

کتابهایی با خطوط عبری، پهلوی بودایی سریانی و نسخه بدل انجیل هم در این مجموعه می باشد.

کتابهایی به دستخط بزرگانی هم در اینجا موجود است.

در بخش درمانگاه (قرنطینه) کتاب کتابهائی را که پوسیده یا آفت زده شده اند را در تیمول میگذارند.

در بخش مرمت کتابها قبل از اینکه کتابی مورد آزمایش قرار میگیرد. در این بخش علاوه درست کردن جلد به تذهیب کاری هم میپردازند قدیمی ترین دستگاه چاپ سنگی هم در این کتابخانه وجود دارد که توسط انگلیسی ها اختراع شده و ایرانی ها آن را ساخته اند.