رکن اساسی پایان‌نامه انتخاب موضوع است

رکن اساسی پایان‌نامه انتخاب موضوع است

رکن اساسی پایان‌نامه انتخاب موضوع است
۰۶ دی ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۳ کد : ۶۶۷۷۸ فرهنگی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۲۲۲
عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: در انتخاب موضوع پایان‌نامه به دسترسی منابع دقت داشته باشید تا بتوانید پایان‌نامه خوبی را تنظیم کنید.
رکن اساسی پایان‌نامه انتخاب موضوع است

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان قم، گل وردی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در کافه مهارت باید و نبایدهای پایان نامه نویسی که در دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: اولین موضوعی که در پایان نامه نویسی مطرح است انتخاب موضوع است،‌ چرا که باید ابتدا دسترسی به منابع لازم را بررسی کنیم و ببینم چه قدر آن منابع قابل  دستیابی هستند به عبارت دیگر سعی کنید به سراغ موضوعاتی نروید که دغدغه اصلی  خودتان است و هیچ منبعی هم در آن زمینه وجود ندارد بلکه به سراغ موضوعات قابل دسترس‌تر بروید.


وی افزود: هر پایان نامه به طور کلی سه بخش اساسی دارد؛ ۱. موضوع خوب ۲.دانشجوی خوب ۳. تیم راهنمای خوب، هر کدام ازین بازوها نباشد خروجی پایان نامه خوبی نخواهیم داشت، سعی کنید اگر می‌خواهید در هر کدام ازین بخش‌ها خوب شوید نرم‌افزارهای مرتبط را هم بدانید و کتاب‌های روش تحقیق بخوانید به طور کلی مهارت‌های جانبی مقاله نویسی را به خوبی فرا بگیرید تا بتوانید با اساتید خوب پایان‌نامه خود را پیش ببرید.


گل وردی در خصوص کمی یا کیفی کار کردن بر روی پایان‌نامه بیان کرد: بسته به علاقه شما دارد برخی‌ها به وجود عدد و ارقام زیاد در پایان‌نامه و دست‌نوشته خود علاقه‌ای ندارند و می‌خواهند بیشتر بر کیفیت پروژه تمرکز داشته باشند که در اینصورت حجم کاری محقق زیاد خواهد بود چون محقق خودش باید موضوع را به خوبی بشناسد و کار دانشجوی دکتری در این سطح است اما دانشجوی کارشناسی ارشد لازم نیست به سمت کار کیفی برود.

وی تصریح کرد: البته ناگفته نماند که کار کمی هم ممکن است در سطح بین‌المللی بیچیدگی‌های بیشتری نسبت به کار کیفی داشته باشد اما در نهایت برای دانشجوی کارشناسی ارشد کار کمی توصیه می‌شود، اما در صنعت چاپ مقاله‌های کیفی حاکمیت بیشتری نسبت به کمی‌ها دارند چرا که از کمی‌ها ذهنیت خوبی وجود ندارد و نشریه‌ها کم‌تر به سراغ کمی‌ها می‌روند البته اگر می‌خواهید به سطح چاپ در حوزه بین‌الملل بروید، آنٰ‌ها بیشتر کمی‌ها را چاپ می‌کنند.

گل وردی در خصوص استاندارد بودن مقالات درپایان  گفت: پژوهش شما باید تمایز کار شما را نشان دهد اگر این تمایز مشخص نباشد در نهایت به شما اتهام زده می‌شود که پژوهش کاربردی ندارید که البته خیلی وقت‌ها ممکن است پژوهش‌ها نظریه ارزشی دارد اما توان به نمایش گذاشتن آن را نداریم پس در نتیجه اینجا بیان مسئله قوی خیلی مهم است یعنی اهمیت مقاله شما به زبان شیوا به همگان نشان داده شود تا تمایز ایجاد کنید.

کلیدواژه‌ها: شعب جهاددانشگاهی جهاد دانشگاهی شعبه پردیس فارابی دانشگاه تهران پردیس فارابی دانشگاه تهران


نظر شما :