مدیرکل انتقال خون استان قم:

جهاد دانشگاهی اهدای خون و پلاسما را فرهنگ سازی کند

۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۰:۱۸ کد : ۵۷۵۶ پژوهش و فناوری اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۱۳۱۰
پروژه های پژوهشی گوناگونی در سازمان انتقال خون وجود دارد که تا کنون پژوهشکده ای توان عهده داری انجام آن را نداشته است اما با وجود ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی استان قم، انجام پروژه های تحقیقاتی سازمان انتقال خون برای این نهاد انقلابی دشوار نخواهد بود.
جهاد دانشگاهی اهدای خون و پلاسما را فرهنگ سازی کند

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم دکتر مرتضی نوریان مدیرکل انتقال خون استان قم روز دوشنبه 13 اسفند ماه با حضور در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری از فعالیت های پژوهشی و درمانی جهاد دانشگاهی بازدید کرد.

دکتر مرتضی نوریان در این دیدار ضمن افتخار آمیز شمردن فعالیت های جهاد دانشگاهی برای این نهاد انقلابی آرزوی موفقیت های بیش از پیش کرد و افزود: پروژه های پژوهشی گوناگونی در سازمان انتقال خون وجود دارد که تا کنون پژوهشکده ای توان عهده داری انجام آن را نداشته است اما با وجود ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی استان قم، انجام پروژه های تحقیقاتی سازمان انتقال خون برای این نهاد انقلابی دشوار نخواهد بود.

نوریان گفت: از سال 1387 پلاسمای استحصال شده از خون های اهدایی را برای تولید فراورده های خونی نظیر IVIG و فاکتور8 به کشور آلمان فرستادیم تا در پالایشگاه های خونی که در اختیار دارند پلاسمای خون ایرانی را به دارو مبدل کرده به ایران بازگردانند.
نوریان افزود: دارو هایی که از خون ایرانی تهیه می شود و به کشور باز میگردد بسیار ارزان تر است چرا که کشور های خارجی در صورت فروش نمونه های دارویی خون کشور های خارجی به ایران غیر از هزینه فراوری خون هزینه تامین خون را هم دریافت خواهند کرد.

وی افزود: فراورده های خونی ایرانی برای ایرانیان سازگار تر است و دلیل آن هم شباهت ژنتیکی اهدا کننده و دریافت کننده فراورده های خونی است.

مدیرکل انتقال خون استان قم بیان کرد: علت اصلی عدم تاسیس پالایشگاه فراورده های خونی در ایران عدم صرفه اقتصادی آن است و این صرفه اقتصادی وقتی به وجود می آید که تعداد اهدا کننده های ایرانی بسیار زیادی به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

نوریان ادامه داد: اهدای پلاسما یا پلاسمافرزیس نوع دیگری از اهدای خون است که فقط پلاسما از خون اهدا کننده جدا می شود و پلاسماهای اهدایی با تبدیل به فرآورده‌های مختلف مانند آلبومین، فاکتورهای انعقادی، ایمونوگلوبولین و ده‌ها محصول دیگر نقش بسزایی در درمان بیماران به ویژه بیماران دچار بیماری‌های مزمن مانند هموفیلی که به طور دائمی نیازمند این داروهای خاص هستند، دارند.

وی گفت: در دنیا سیاست های کشور ها بر توسعه مراکز انتقال خون و پالایش فراورده های خونی نیست و سعی می شود از تعدد مراکز پالایش فراورده های خونی جلوگیری شود چراکه امنیت انتقال و حفظ فراورده های خونی بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل انتقال خون گفت: جذب اهدا کنندگان بیشتر برای ارائه خدمت بیشتر به مردم و تولید فراورده های خونی در کشور بسیار ضروری است چرا که سرمایه اصلی ما اهدا کنندگان خون هستند و با توجه به مقبولیت جهاد دانشگاهی بین دانشجویان، این نهاد انقلابی می تواند زمینه ساز حرکت های فرهنگی برای جذب جوانان باشد.

دکتر مرتضی نوریان از جهادگران دانشگاهی استان قم دعوت کرد تا با حضور در سازمان انتقال خون استان قم از نزدیک با فعالیت های این سازمان آشنا شوند تا در صورت توافق، دو طرف تفاهم نامه همکاری های پژوهشی و فرهنگی امضا نمایند و به انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک بپردازند.

دکتر حیدری رئیس جهاد دانشگاهی استان قم نیز در این دیدار ضمن خوش آمد گویی به دکتر نوریان به معرفی فعالیت های شاخص پژوهشی جهاد دانشگاهی و معرفی مراکز آموزشی چهارگانه و گروه های  آموزشی هفتگانه جهاد دانشگاهی استان قم پرداخت و گفت جهاد دانشگاهی آمادگی دارد ظرفیت های پژوهشی و آموزشی خود را در اختیار سازمان، کارکنان و خانواده های انتقال خون استان قم قرار دهد.

حیدری از انجام پروژه های مشترک با سازمان انتقال خون استقبال کرد و گفت: خدمت به مردم و پیشرفت علمی کشور رسالت جهاد دانشگاهی است و جهادگران قمی به ارائه چنین خدماتی به کشور افتخار می‌کنند.


حیدری تبلیغات و اطلاع رسانی خدمات سازمان انتقال خون را امری ضروری دانست و گفت: انجام خدمات درمانی با حمایت مردم صورت می گیرد و برای جلب حمایت مردم باید ایشان را آگاه کرد.

وی به ظرفیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی در دانشگاه ها و رسانه ها اشاره کرد و افزود: تمام ظرفیت اطلاع رسانی و فرهنگی جهاد دانشگاهی در اختیار سازمان انتقال خون خواهد بود.

کلیدواژه‌ها: معاونت پژوهشی مرکز درمان ناباروری انتقال خون


نظر شما :