/جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران/

جهاد دانشگاهی استان قم در مباحث پژوهشی و فناور جزیره ای عمل نمی کند

۰۴ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۱:۴۴ کد : ۴۶۷۶۷ پژوهش و فناوری اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۵۶۰
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم با تاکید بر این که در مباحث پژوهشی و فناور نباید جزیره ای عمل کرد، تصریح کرد: در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی سعی داریم با بخش های پژوهشی و ارگان های مختلفی که در این زمینه ها فعال هستند همسو باشیم چرا که این همسو بودن منجر به هم افزایی توان های علمی خواهد شد.
جهاد دانشگاهی استان قم در مباحث پژوهشی و فناور جزیره ای عمل نمی کند

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم لیلا ناصرپور بیان کرد: یکی از ماموریت های بزرگ جهاد دانشگاهی بحث فناوری ها و تحقیقات در زمینه هایی است که بتواند در نهایت به یک محصول دانش بنیان منجر شود و خدمتی را به جامعه ارائه دهد.

وی با بیان این که در حقیقت آنچه از انجام تحقیقات در همه دنیا انتظار می رود این است که تحقیقات بتواند به بشر در راستای حل مشکلات خود کمک کند، عنوان کرد: با توجه به اینکه مراکز خدمات در جهاد دانشگاهی و معاونت پژوهش داریم سعی کردیم تحقیقات ما در سمت و سویی باشد که بتوانیم خلاء های موجود در ارائه خدمات و نیاز های مراجعه کنندگان را پوشش دهیم.

ناصر پور مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی (رویا) را یکی از مراکز بزرگ ارائه خدمات تخصصی دانست و گفت: این مرکز ۱۸ سال است که به عنوان اولین مرکز ناباروری در استان قم به ارائه خدمات می پردازد و طی دو سال اخیر با توجه ویژه ای که به بحث جمعیت شده، یکی از بازوهایی است که می تواند مشکلات در حوزه جمعیت را مرتفع کند.

وی با بیان این که قطعا در مسئله ناباروری یکسری مشکلات و کمبودهایی را داشتیم و در همین راستا تشکیل گروه پژوهشی بیولوژی تولید مثل مورد توجه ما قرار گرفت، تصریح کرد: هدف ما از پایه گذاری گروه پژوهشی بیولوژی تولید مثل که در حال حاضر موافقت اصولی دارد این بود که بتوانیم مشکلات بخش خدمات دهی شامل ارتقای پروتکل های که به صورت روتین وجود دارند و یا دسترسی سهل و با قیمت مناسب محصولاتی که در این زمینه به بیماران ما کمک می کند را مرتفع کنیم.

ناصر پور با اشاره به این که بحث سلول های بنیادی یک تعریف و مبحث وسیع در سطح دنیا است که کشور ما هم از موضوع عقب نمانده و همواره جهاد دانشگاهی در این موضوع پیشرو بوده، اظهار کرد: دومین گروه پژوهشی که امسال توانست موافقت قطعی خود را بگیرد، گروه پژوهشی سلول های بنیادی بود.

وی ادامه داد: بخش عمده فعالیت های گروه سلول های بنیادی در راستای حل مشکلات عمده بیماران در حوزه ناباروری (بیماری اندومتریوز و نارسایی تخمدان) و خدماتی که می توانند در شهر قم دریافت کنند متمرکز است.

ناصر پور افزود: مبحث سلول‌های بنیادی نه فقط در استان قم و کشور ایران بلکه در جهان از اهمیت بسزایی برخوردار است بطوری که پژوهشگران این حوزه مدعی هستند سلول درمانی جایگزین روش‌های رایج درمانی از جمله اعمال جراحی و حتی پیوند عضو خواهد شد.  

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم به برخی طرح‌های پژوهشی گروه سلول‌های بنیادی اشاره کرد و گفت: طرح هایی در خصوص درمان بیماری استوآرتریت یا آرتروز یا ساییدگی مفصل، آزواسپرمی یا اسپرم صفر و تمایز تخمک و طرح‌های مختلفی که در گروه سلول ‌های بنیادی کار شده و به طور کلی این طرح‌ها در مرحله ای قرار دارد که قابلیت انجام در فاز کلینیکال را دارند که به امید خدا هر زمان که زمینه ادامه آن در استان فراهم شود به این سمت هم خواهیم رفت.

وی تأکید کرد: گروه های پژوهشی که در جهاد دانشگاهی استان قم هستند هم راستا با خدماتی که در مرکز ناباروری با رویکرد مشکل محور و نیاز محور ارائه می شود فعالیت می کنند لذا سعی کردیم از شعار اصلی جهاد دانشگاهی عقب نمانیم و مأموریت خودمان را انجام دهیم.

ناصر پور با بیان این که نباید در مبحث فعالیت های سلولی از دنیا عقب بمانیم چرا که طی چند سال آینده دارو درمانی جای خودش را به سلول درمانی خواهد داد، اضافه کرد: همه طرح هایی که تا امروز انجام دادیم طرح هایی هستند که روی مدل های آزمایشگاهی و حیوانی جواب دادند لذا باید این طرح ها روی مدل های انسانی انجام شوند اما با توجه به این که در مدل های انسانی نمی توانیم سلول درمانی را در هر محیطی انجام دهیم نیاز به کلین روم (اتاق تمیز) وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر ما می خواهیم که طرح ها به سمت کاربردی شدن برود و آماده‌ی اجرا در مرحله ی انسانی باشد نیاز به کلین روم (اتاق تمیز) داریم اما متاسفانه در استان قم یک کلین روم با این گرید وجود ندارد لذا یک نیاز مهم برای استان به شمار می آید و در جهاد دانشگاهی نیز این خلاء را حس کردیم و چند سال است که به دنبال احداث کلین روم (اتاق تمیز) هستیم.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم با تاکید بر این که در مباحث پژوهشی و فناور نباید جزیره ای عمل کرد، تصریح کرد: در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی سعی داریم با بخش های پژوهشی و ارگان های مختلفی که در این زمینه ها فعال هستند همسو باشیم چرا که این همسو بودن منجر به هم افزایی توان های علمی خواهد شد.

وی افزود: تلاش کردیم از توان علمی مجموعه استان قم و حتی کل کشور در بسیاری از طرح ها بهره ببریم و امیدواریم رویکرد پیوند جزیره های علمی کوچک وجود داشته باشد تا بتوانیم آنچه که کشور از گروه های پژوهشی انتظار دارد را برآورده کنیم.

کلیدواژه‌ها: جهاد دانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران لیلا ناصرپور معاونت پژوهشی سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی


نظر شما :