با همکاری جهاد دانشگاهی واحد استان قم؛
چهارمین جشنواره سیره امام رضا(ع)؛ آموزهها و کارکردها آغاز شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی راد، رئیس نمایندگی قم بنیاد پژوهشهای رضوی روز سه شنبه 3 تیرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز چهارمین جشنواره علمی فرهنگی سیره امام رضا(ع)؛ آموزهها و کارکردها، گفت: این همایش امروز با آغاز دهه کرامت با پیام آیتالله العظمی جوادی آملی با تفسیر حدیث سلسله الذهب آغاز شده است.
وی با تشکر از جهاددانشگاهی واحد استان قم و رادیو معارف و رسانه ها، در برگزاری این جشنواره، افزود: واکاوی عرصههای مغفول در تاریخ، سیره و فرهنگ امام رضا(ع)، تقویت گفتمان سیرهپژوهی اجتهادی و روشمند میان حوزویان و دانشگاهیان، ایجاد بستر لازم برای توسعه مطالعات میان رشتهای در محور حدیث و سیره رضوی، رصد، پایش و معرفی ایدههای نو در سیره پژوهی امام رضا(ع) و... از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی گفت: این جشنواره در 5 محور برگزار میشود که نخستین آن، پیام مراجع عظام تقلید است که پس از نامهنگاری با آیات عظام، نظرات این حضرات از جمله آیتالله العظمی جوادی دریافت شد. ما در این بخش به دنبال انعکاس آرای مراجع عظام تقلید در خصوص شخصیت و سیره و حدیث امام رضا(ع) هستیم که این پیامها میتواند برای مراکز پژوهشی و پژوهشگران ایدههای نو تولید کند. این پیام ها به شکل ویژه منتشر خواهد شد.
راد تصریح کرد: دومین بخش جشنواره، برگزاری نشستهای تخصصی به شکل مجازی است. 13 وبینار در این زمینه طراحی شده است که با حضور اساتید برجسته در گستره ملی و بینالمللی عرضه می شود. عنوان این نشستها، " حدیث کرامت" است که هر شب از سامانه وبینار رضوی وآپارات از ساعت 9:30 پخش خواهد شد. حیات سیاسی امام رضا(ع) در نگاه علامه سیدجعفر عاملی، احادیث امام رضا(ع) در کتاب الکافی، بازتاب امام در شبیه نامههای امام، امام رضا(ع) در پژوهش های خاورشناسان و نگاه مذاهب اهل سنت و... از جمله این نشستها است.
وی افزود: بخش سوم این جشنواره، همایشی نیم روزه است که با مشارکت جامعه المصطفی(ص) در روز پنجشنبه 12 تیرماه در این مرکز برگزار میشود. "جایگاه امام رضا(ع) در مذاهب اسلامی"، عنوان این همایش است که اساتید بین المللی از کشورهای سودان، بحرین، هند، نیجریه و اسپانیا در این برنامه به سخنرانی میپردازند.
رئیس نمایندگی قم بنیاد پژوهشهای رضوی یادآورشد: مصاحبههای تخصصی از دیگر بخشهای این جشنواره است که این مصاحبهها در سایت بنیاد پژوهشی رضوی رونمایی میشود. این مصاحبههای تخصصی با شخصیتهای علمی برجسته اخذ و تنظیم شده است.
وی گفت: بخش پایانی جشنواره، عرضه دستاوردها است. این جشنواره در سه قالب دستاوردهای خود را عرضه میکند. در این عرصه کتابی با عنوان "حدیث کرامت" ارایه میشود. ویژه نامه مصاحبه ها نیز به شکل مکتوب ارایه می شود. عرضه دوم به شکل رادیویی در رادیو معارف است و بخش سوم نیز در قالب نرم افزاری است که منتشر خواهد شد.
راد با اشاره به ویژگیهای این جشنواره، تصریح کرد: این جشنواره مزین به شرح عمیق و فنی آیتالله العظمی جوادی آملی است. ویژگی دوم، تنوع مباحث علمی و فرهنگی و هنری جشنواره است. بهره مندی از صاحب نظران برجسته شیعی و غیر شیعی از دیگر ویژگیهای این جشنواره است. توجه به مباحث ادبی (جایگاه امام در فرهنگ و ادبیات و آیینهای ایرانی) و ابعاد جدید سیره پژوهی امام رضا(ع) از جمله کارآمدی سیره رضوی در فقه و... ویژگی دیگر این جشنواره است.
نظر شما :