اولین جلسه کمیته دانشجویی ستاد دهه فجر استان قم برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم دکتر محمد حیدری در این نشست که با حضور معاونان فرهنگی و مدیران فرهنگی دانشگاه های استان در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، برگزار شد، بیان کرد: مسئولیت ستاد دهه فجر در حوزه دانشجویی با جهاد دانشگاهی است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم افزود: امسال سال بسیار خاصی برای کشور و انقلاب است. امسال همه جهانیان منتظر شدت و نوع حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن ماه هستند و قطعا این حضور پرشکوه و برنامه های آبرومند در این حوزه به کشور و انقلاب خدمات شایانی خواهد داشت.
وی گفت: حضور دانشجویان در این راهپیمایی از اهمیت بسیارزیادی برخوردار است که امیدواریم در این زمینه گام های جدی برداشته شد.
تاکید بر استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها در برگزاری دهه فجر
در ادامه علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم با بیان این مطلب که از سوی کارگروه مرکزی برنامههایی به کارگروه دانشجویی پیشنهاد شده است گفت: همفکری و هم افزایی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها در هرچه بهتر برگزار کردن مراسم ایام الله دهه فجر در این کارگروه مورد تاکید است.
وی افزود: برنامه پیشنهادی کارگروه شامل برنامههایی چون برگزاری سلسله نشستهای علمی و میزانقلاب ویژه مبانی کارکردی نظام اسلامی، تهیه مستندات و انتشار برنامهها با استفاده از ظرفیت مولتی مدیا با هدف اجرای برنامههایی جهت ارایه روحیه جهاد و شهادت در بین جامعه دانشگاهی، برگزاری مسابقات و جشنوارههای هنری انقلاب اسلامی، اعلام فراخوان دانشجویی ویژه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری مجامع حامیان ولایت، برگزاری برنامه میثاق با ولایت، آذین بندی مراکز و افزایش مشارکت دانشجویان در برنامهها از جمله این برنامهها است.
وی تصریح کرد: اردوهای بین ترمی و عدم حضور دانشجو در دهه فجر، مساله همیشگی دانشگاه ها است ولی مساله ترویجی بیانیه گام دوم و انتخابات نیز در این زمینه اهمیت دارد.
وی یادآورشد: جهاد دانشگاهی در این رابطه نهمین دوره مناظرات دانشجویی را به دلیل اهمیت مساله انتخابات پیش از سال برگزار میکنیم و در این زمینه دانشگاهیان استان می توانند در این رویداد شرکت کنند. همچنین چهارمین دوره از جشنواره «تا بالندگی» نیز با در نظر گرفتن اهمیت مقولات مرتبط به انقلاب اسلامی برگزار میشود.
وی در ادامه با اشاره به مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان قم در حوزه تبینی و ترویجی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: هفت دستگاه متولی اجرای این برنامه ها شدند و جهاد دانشگاهی نیز دبیرخانه این نهاد را به عهده دارد و در حوزه های مختلف نیز این بحث را پیش می برد.
وی افزود: پیشنهاد می کنیم که نشست های تخصصی با محوریت نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان برگزار شود تا به یک فهم مشترک در این زمینه رسیده و آن را مکتوب کنیم.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: دومین جشنواره ملی مهدویت نیز با محوریت تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور برگزار می شود که علاقه مندان تا 30 بهمن ماه می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
وی گفت: ظرفیت های خوبی در حرم مطهر و جمکران برای ارایه دستاوردهای دانشگاه ها وجود داردکه قابل هماهنگی است.
دانشگاه علوم پزشکی در ایام الله دهه فجر اردوی جهادی برگزار میکند
در ادامه نشست، روح الله فاتح، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز گفت: بخش عمده برنامهها بیشتر روی دانشجویان تاکید دارد ولی در بازه زمانی دهه فجر حضور دانشجویان در دانشگاهها کمرنگ تر است که به نظر می رسد برنامهها می تواند از 22 بهمن آغاز شود.
وی از برگزاری اردوی جهادی دانشگاه علوم پزشکی در ایام الله دهه فجر نیز خبرداد.
شرط موفقیت، همبستگی دانشگاهها است
حجت الاسلام فاطمی نژاد معاون نهاد رهبری در دانشگاه های قم گفت: استفاده از فضای مجازی در برنامههای دهه فجر بسیار مهم است؛ همچنین میتوانیم از اردوهای بین ترم استفاده کرد و برنامهها را ساماندهی کرد.
وی افزود: برگزاری برنامههای فرهنگی ویژه کارمندان از جمله کارهایی است که می توان در این ایام انجام داد؛ همچنین باید برنامههای دهه فجر را در دانشگاه ها به بعد از این دهه موکول کرد.
وی گفت: در ایام دهه فجر باید از ظرفیت دانشجویان قمی برای حضور پررنگ دانشجویان در این دهه استفاده کرد. حضور گسترده دانشجویان در راهپیمایی و حضور در خانواده معظم و معزز شهدا از جمله این برنامه ها است ولی شرط موفقیت این طرح ها، همبستگی دانشگاههای استان است.
باید ذهنیت جوانان را نسبت به انقلاب روشن کنیم
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین گل قندشتی معاون فرهنگی دانشگاه مفید بیان کرد: کلاس های دانشگاه مفید بدون تاخیر برگزار می شود و اردوهای دانشجویی نیز برگزار می شود ولی اگر بتوانیم مستندات قوی را در فضای دانشجویی وبا حضور کارشناسان پخش کنیم و نقد جدی روی آنها داشته باشیم می توان فعالیت اثربخشی را ارایه کرد.
وی گفت: امروزه جریانات خاصی سعی دارند فضای ذهنی نسل جوان را به دلیل عدم درک فیزیکی ایام انقلاب و جنگ و... به سمت دیگری سوق دهند که می توانیم با این گونه برنامهها ذهنیت جوانان را نسبت به انقلاب روشن کنیم.
گل قندشتی اظهارکرد: جهاد دانشگاهی می تواند این مستندات را شناسایی کرده و به کمیته معرفی کند. پس از 22 بهمن موضوع انتخابات اهمیت می یابد و به همین دلیل نمی توان همه ظرفیت ها را به بعد از 22 بهمن موکول کرد. باید با برنامه های دقیق و موثر به استقبال این ایام برویم.
باید از شهدای سقوط هواپیما یاد کنیم
در ادامه نشست، علیرضا سهامی مسئول فرهنگی دانشگاه فنی حرفه ای استان قم بیان کرد: برنامههای دهه فجر این دانشگاه را به بعد از این ایام موکول می کنیم ولی پیشنهاد می دهیم برنامههایی چون حضور در مرقد امام راحل و برگزاری برنامه های فرهنگی کوه پیمایی با یادمان شهدا در کوه خضر نبی ویژه کارکنان و اساتید در این ایام برگزار شود.
وی یادآورشد: در این برنامه های فرهنگی که در دهه فجر برگزار می شود باید به مساله هواپیما و هموطنانی که در این پرواز از دست دادیم نیز توجه کنیم و یادی از این شهدا داشته باشیم.
وی گفت: باید از ظرفیت نرم افزاری و فضای مجازی برای از بین بردن شبهاتی که امروز در فضای مجازی نشر داده می شود استفاده کرد.
دانشگاهها با برنامه های فرهنگی و غرفه های فعال حضور خواهند یافت
در ادامه نشست محمد صادق احمدی دبیر قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره برنامههای این واحد در قم گفت: دانشگاه آزاد کلاس های خود را از نیمه شهریور آغاز کرد تا این گونه برنامه ها در دهه فجر بدون حضور دانشجویان نباشد.
وی افزود: دانشگاه آزاد آمادگی دارد که همایشی را با حضور مسئولان تشکلهای دانشگاههای استان و دانشجویان فعال فرهنگی تحت عنوان چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار کند.
فعال فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ارایه دستاوردهای علمی انجمن های علمی دانشگاه در قالب دانشگاهی، بیان کرد: در راهپیمایی امسال قطعا برنامه های فرهنگی با غرفه های فعال حضور خواهند یافت که دانشگاه ها باید فعالیت های بهتری داشته باشند. باید از ظرفیت هسته مرکزی شهر در ارایه برنامه های فرهنگی دانشگاه های استان استفاده کنیم.
فضای با نشاطی در حضور دانشجویان ارائه می دهیم
در ادامه این نشست علی کریمی مدیر فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور استان قم گفت: با توجه به اینکه قرار است که حضور دانشجویان در راهپیمایی به عنوان یک پیش فرض مورد نظر باشد می توانیم با برگزاری برنامه های جالب از جمله برگزاری مسابقه عکس موبایلی فضای با نشاطی از حضور دانشجویان را ارایه دهیم.
وی اظهارکرد: حضور خودجوش مردم، حضور جوانان، جلوههای ویژه از جمله شاخص هایی است که می توان در این مسابقه لحاظ کرد. البته دانشگاه پیام نور این مسابقه را به شکل درونی برگزار می کند.
رصد فضاهای فرهنگی در دهه فجر مهم است
در ادامه نشست، حجتالاسلام والمسلمین طباطبایی مدیر فرهنگی دانشگاه صنعتی گفت: فعالان فرهنگی دانشگاه ها در این ایام نیز درگیر اردوهای فعالان دانشگاهی هستند. رصد فضاهای فرهنگی در استان برای فعالیتهای مرتبط به انقلاب بسیار مهم است.
وی با اشاره به سامانه آموزشی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها افزود: در این سامانه 7 درس به شکل های مختلف ضبط و ارایه شده است که می توانیم آن را در قالب مسابقه آنلاین برگزار کنیم.
طباطبایی بیان کرد: نباید فعالیت های دهه فجر را در همین یک دهه خلاصه کنیم. برگزاری حلقات معرفتی با موضوع بیانیه گام دوم انقلاب با حضور 40 نفر از دانشگاه ما و حضور اساتید متخصص به عنوان خروجی برنامه های بلند مدت دهه فجر دانشگاه ما بود که می تواند به عنوان الگویی برای دیگران در نظر گرفته شود.
وی در پایان بر لزوم استفاده دانشگاه ها از برنامه اردویی «موزه عبرت» تاکید کرد.
باید از فعالیت های ویترینی پرهیز کرد
درادامه جلسه حسین رضایی معاون فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم نیز گفت: این دانشگاه برنامه جشن فارغ التحصیلی دانشگاه را به همراه برنامههای جانبی برگزار میکند؛ اختتامیه رویداد استارتاپ صنعت سوهان و حلوا، برگزاری برنامههای ورزشی از دیگر برنامه های این دانشگاه است.
وی گفت: باید در زمینه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در سطوح مختلف جامعه دانشگاهی برگزار شود. رسالت جامعه دانشگاهی باید در قالب یک نشست تخصصی بین دانشگاه های استان و با محوریت نهاد نمایندگی ولی فقیه تبیین و ارایه شود.
وی تصریح کرد: در این زمینه باید به فرمایش مقام معظم رهبری توجه کرد و از فعالیت های ویترینی پرهیز کرد زیرا در این راهپیمایی باید بیشتر به بحث مردمی بودن راهپیمایی بپردازیم و باید ملاحظاتی چون بولد کردن نام و پرچم ادارات و نهادها نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: قطعا راهپیمایی امسال با رنگ و بوی شهادت سردار سلیمانی همراه خواهد بود و باید در این مسیر به این نکته توجه کرد و برنامه هایی را یک روز پیش از 22 بهمن سامان داد. در خود راهپیمایی نیز باید به این امر توجه کرد.
برگزاری مراسم دهه فجر در قالب بزرگداشت سردار سلیمانی از دیگر برنامه های دانشگاه حضرت معصومه (س) است
در ادامه سیده فاطمه حسینی مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه حضرت معصومه(س) در ادامه گفت: سعی شده است که برنامه هایی برای دانشجویان بگذاریم تا فعالیت هایی انجام دهند. مسابقه فایل صوتی، مسابقه عکس و خاطره گویی بزرگترها در این دانشگاه برگزار می شود.
وی افزود: برگزاری اردوی موزه عبرت و دفاع مقدس تهران نیز در این ایام برگزار می شود؛ برگزاری مراسم دهه فجر در قالب بزرگداشت سردار سلیمانی از دیگر برنامه های این دانشگاه است.
وی با اشاره به برگزاری رویداد کارآفرینی و نوآوری در حوزه دانشجواین دختر در این دانشگاه گفت: این طرح برای اولین بار در دانشگاه های کشور برگزار می شود. این دانشگاه برای دانشگاههای همدان و قم و قروین و مرکزی این دوره و جشنواره را برگزار می کند که به زودی فرخوان آن اعلام شامل صنایع دستی و محیط زیست و گردشگری و... اعلام میشود که دانشجویان تا 20 اسفندماه آثار خود را به جشنواره ارسال می کنند.
وی با ذکر این مطلب که این جشنواره در فروردین ماه سال آینده برگزار می شود بیان کرد: طرح کمند با عنوان کار مهارت و نوآوری دانشجویان با همکاری امور بانوان نهاد ریاست جمهوری برگزار میشود.
بیشترین آسیب در دانشگاه های دولتی مساله امید به آینده است
عباس شعبان نیا مدیر فرهنگی دانشگاه قم در ادامه این نشست بیان کرد: 26 بهمن که دانشجویان در دانشگاه حاضر می شوند با میلاد حضرت زهرا(س) و امام خمینی(ره) همزمان است که می توانیم در این روز جشن دانشجوی انقلابی را برپا کنیم.
وی افزود: مشارکت دانشجویان در راهپیمایی 22 بهمن هم از اهمیت خاصی برخوردار است. باید در غرفه دانشگاهی در مسیر راهپیمایی استفاده مطلوب داشته باشیم. متاسفانه از این راهپیمایی هنوز به خوبی برای بروز ظرفیت ها و دستاوردهای دانشگاه های استان به خوبی استفاده نشده است.
وی گفت: بیشترین آسیب اجتماعی در دانشگاه های دولتی مساله «چالش امید به آینده » است. متاسفانه هنوز دستاوردهای انقلاب را به خوبی به دانشجویان ارایه نداده ایم. اگر بتوانیم جلسات تخصصی را ویژه اساتید دانشگاه برگزار کنیم میتوانیم موفق باشید زیرا اساتید بهترین مبلغ در دانشگاه هستند.
وی افزود: ترم گذشته 400 کرسی آزاد اندیشی در حوزه اساتید در حوزه اساتید برگزار شده است که در صورت تداوم بسیار اثربخش خواهد بود.
مدیر فرهنگی دانشگاه قم گفت: نباید اتفاقات پیش آمده پس از سقوط هواپیما ما را منفعل کند باید دستاوردهای فنی و تکنولوژی نظام را به بهترین شکل ارایه دهیم. در این زمینه باید کارگروهی را بین دانشگاه ها دنبال کرد.
وی در پایان از برگزاری جشنواره سفر تا صفر و برنامه ویژه شهادت سردار سلیمانی خبرداد و گفت: دانشگاه های استان می توانند با مشارکت در جشنواره حرکت، فعالیت اثربخشی را در هفته اول و دوم اسفند انجام دهند.
تشکیل ستاد مرکزی در دانشگاه ها ضروری است
در ادامه محمد فرهادیان کارشناس فرهنگی پردیس فارابی دانشگاه تهران نیز گفت: باید ستاد مرکزی از کلیه دانشگاه ها تشکیل شود و برنامه ها در یکی از دانشگاههای استان با دعوت از صداوسیما و حضور دانشگاه های استان یک برنامه جامع برگزار شود.
وی تصریح کرد: در این روز می توان از ظرفیت دانشگاه های استان نیز برای ارایه خدمات استفاده کرد از جمله مشاوره حقوقی که پردیس فارابی دانشگاه تهران در این زمینه آمادگی اجرای آن را دارد.
آمایش دقیق فرهنگی و ذهنی از دانشجویان لازمه ی برنامه های فرهنگی است
محسن صفری سردبیر خبرگزاری ایسنا قم نیز در این مراسم گفت: قم، عامل مستحدثه انقلاب اسلامی بوده و قطعا باید عامل مقوم و ادامه دهنده انقلاب نیز باشد. در این بین نقش دانشگاه های استان در بازتولید اندیشه انقلاب اسلامی در چهل سال دوم چه بوده است؟
وی افزود: نکته دیگر آنکه امروز هر حرکت فرهنگی در حوزه انقلاب باید با آمایش دقیق فرهنگی و ذهنی از دانشجویان و حتی اساتید همراه باشد. دانشجویان این نسل حتی نسیمی از انقلاب را نیز درک نکرده اند و با سوالات بسیاری هم در فضای مجازی درگیر هستند، در ابتدا باید به این سوالات ریشه ای پاسخ بدهیم بعد به دنبال کارهای روبنایی باشیم.
وی گفت: امروز انقلاب ما در سختترین پیچ های تاریخی خود به سر می برد و با تحریم ها و تهدیدات بسیاری دست و پنجه نرم می کند، از این روی دانشجویان ما با تبیین دقیق از انقلاب می توانند با این موج و روحیه انقلابی همراه باشند و کشور را به سمت پیروزی قطعی حرکت دهند. اگراین نسل را به خوبی توجیه و تبیین نکنیم قطعا نتایج مناسبی را دریافت نخواهیم کرد.
سردبیر ایسنا قم بیان کرد: نکته دیگر، در خصوص فعالیتهای فرهنگی دانشگاه های استان، تغییر مکانیزم فعالیت های فرهنگی از برنامه های روبنایی و جشن محور به سمت برنامه های محتوایی و اثربخش در قالب های جدید با حفظ برنامه های گذشته و روبنایی است.
وی افزود: همچنین باید بیش از پیش برنامه های کرسی های آزاداندیشی و ارایه مباحث علمی را ویژه اساتید در دانشگاه های استان را دنبال کرد زیرا دانشجویان بیشترین تاثیرات ذهنی خود را از اساتید خود می گیرند.
وی در پایان از آمادگی خبرگزاری ایسنا برای برگزاری نشست های تخصصی با محوریت پاسخ به مهمترین مطالبات و مسایل ذهنی دانشجویان در خصوص انقلاب اسلامی با مشارکت دانشگاه های استان خبرداد.
در پایان این مراسم علی حسینی به ذکر مصوبات جلسه از جمله برگزاری همایش فعالان دانشجویی، برگزاری مناظره دانشجویی، برنامه های فضای مجازی و... پرداخت.
نظر شما :