گروه پژوهشی جهاددانشگاهی قم در پی تمایز سلول های بنیادی به سلول های جنسی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم هدی فضائلی با بیان اینکه یکی از خدماتی که در جهاد دانشگاهی استان قم ارائه میشود، فناوری PRP است، عنوان کرد PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) نوعی فرآورده خونی است که میتواند در درمان بیماریهای غضروفی، درمان ریزش مو، جوانسازی پوست، کاهش یا تسکین بسیاری از دردهای غضروفی کاربرد داشته باشد.
وی با بیان اینکه این فرآورده همچنین در درمان ناباروری برای آماده سازی رحم به نحوی که لانه گزینی و پذیرش رحم بطور موثرتری صورت بگیرد، انجام می شود، افزود: تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) دو روز قبل از انتقال جنین، در خانم هایی که به صورت مکرر دچار سقط جنین میشوند قابلیت پذیرش رحم را برای جنین افزایش میدهد و به این ترتیب بارداری با موفقیت بیشتری اتفاق می افتد.
فضائلی تمایز سلولهای جنسی از سلول های بنیادی را به عنوان فعالیت پژوهشی دیگر جهاددانشگاهی عنوان کرد و شرح داد: سلولهای بنیادی پتانسیل بالایی برای تقسیم و ایجاد سلول های مشابه دارند و اگر در شرایط مطلوب باشند به سایر سلول ها تمایز مییابند و در حال حاضر عمده ی تمرکز ما استفاده ما از این سلول ها جهت ایجاد سلول های جنسی است.
مدیر اجرایی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی قم با بیان اینکه این طرحها در مرحله آزمایشگاهی قرار دارند، خاطرنشان کرد: عملیاتی شدن این طرحها یک فرآیند بلند مدت است به عبارتی ماهیت این طرح ها جلوگیری از ناامید شدن زنان و مردانی است که به علت نداشتن سلول جنسی بارور نمیشوند.
وی اضافه کرد: فعالیت های پژوهشی دیگری هم در جهت شناخت ژن های دخیل در بروز بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک و همچنین آزواسپرمی (عدم وجود اسپرم در مایع انزالی) و ارتباط چند شکلی این ژن ها در بروز بیماری های مذکور دردست اجرا هستند. سندروم تخمدان پلی کیستیک در خانمها بسیار شایع است و در نهایت منجر به کاهش کیفیت تخمک و کاهش شانس باروری میشود.
وی در خصوص اقدامات بعدی جهاد دانشگاهی در امر پژوهشی خاطر نشان کرد: کارگاه هایی برا ی دانشجویان پزشکی و گرایش های مختلف زیست شناسی و همچنین پزشکان متخصص برای آموزش تکنیکهای کمک باروری در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه که اکثر افراد مبتلا به سرطان های خونی، کودکان هستند، عنوان کرد: ذخیره بندناف نوزادان در بدو تولد و تزریق آن به بدنشان هنگام بروز سرطان موثرترین راه برای نجات کودکان از این بیماریست.
وی خاطر نشان کرد: افراد غیر دانشجو نیز در صورتی که طرحی در خصوص فعالیت های پژوهشی جهاد قم داشته باشند، در صورتی که طرح اولیه شان به تصویب شورای پژوهشی برسد با اسقبال جهاد مواجه خواهند بود.
نظر شما :