دومین نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد
دومین نشست تببین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با موضوع اخلاق و معنویت عصر دیروز با حضور رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم، مدیر مرکز سیاسی اجتماعی حوزه های علمیه و مدیران و کارشناسان نهادهای فرهنگی، اجرایی و علمی استان در ساختمان ستاد جهاددانشگاهی واحد استان قم برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان قم با ارایه آماری از طرحهای آمایشی تخصصی اجتماعی در استان قم از سوی جهاددانشگاهی و نهادهای مختلف بیان کرد: با نگاه آماری به فرایند آسیبهای اخلاقی و اجتماعی در استان میتوانیم با نگاه بهتر و تخصصی تری نسبت به ارایه راهکارهای تبیین بیانیه در استان قم در حوزه اخلاق و معنویت ورود کنیم.
در ادامه این نشست، دکتر حیدری رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه شهر مقدس قم گفت: تمام نهادهای مسئول فرهنگی و علمی و حوزوی و دانشگاهی در عرصه آسیبزدایی از شهر مقدس قم مسئولیت دارند.
وی افزود: ایجاد روند اصلاح اجتماعی و رشد فضایل اخلاقی در جامعه باید با برنامه ریزی صحیح و چند بعدی صورت گیرد؛ استفاده از سمنها یا سازمانهای مردم نهاد در توسعه فرهنگ اخلاقی و رشد فضایل و معنویات در جامعه و زدودن آسیب های اجتماعی نقشی مهم و اساسی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین علی فاتح مدیر خدمات معارفی مسجد مقدس جمکران نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت کاربردی کردن برنامههای فرهنگی گفت: راهکارهای فرهنگی باید با استفاده از تجربیات بین نهادی و همچنین اجرای فعالیتهای گروهی دنبال شود تا به نتیجه نهایی برسد.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام محمدتقی فاطمی نژاد از نهاد رهبری دانشگاههای استان قم نیز در سخنانی گفت: یکی از معضلات جدی فعالیتهای فرهنگی در کشور، عملکرد جزیرهای نهادهای فرهنگی در کشور است.
وی افزود: باید از تجربه دستگاههای علمی و فرهنگی برای توسعه فعالیتها و رشد همه جانبه همه ظرفیتها در جهت رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی استفاده کنیم.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام علی اشرف عبدی نماینده اداره قرآن و عترت حرم مطهر گفت: اگر میخواهیم تکلیف چهل ساله دوم را روشن کنیم باید آموزشهای لازم را انجام دهیم؛ بنده در این زمینه این متن و مبانی قرآنی این بیانیه را به عنوان آموزش ضمن خدمت در محل کار خود اجرایی کردهام.
وی افزود: بر اساس گام دوم انقلاب اسلامی کارهای تبلیغی و ترویجی خود را عنوان بندی کردهایم؛ در این زمینه واعظان حرم مطهر در یک دسته بندی مشخص روی همین محورها فعالیت میکنند؛ برای محرومیتزدایی در حاشیه استان مساجد کم برخوردار و محروم را مد نظر قراردادیم.
در ادامه مراسم مسیح علیپور نماینده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی استان گفت: موضوع این نشست، تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با موضوع اخلاق و معنویت است؛ شورای فرهنگ عمومی بر این نظر است که بیانیه گام دوم در سه مرحله در سطح استان معرفی شود؛ نخست تبیین بیانیه بود و در این زمینه کارگروه هایی نیز تشکیل شد.
وی گفت: فعالیت دوم، ترویج بیانیه و سومین مرحله، اجرای بیانیه گام دوم است؛ در خصوص اجرای بیانیه گام دوم، خود بیانیه دارای راهکار است؛ مقام معظم رهبری مرقوم داشتهاند که این مساله با دستور و فرمان به دست نمیآید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند، پس باید خود دارای رفتار و منش معنوی و اخلاقی داشته باشند.
علیپور اظهارکرد: در این جلسه باید راهکارهای تقویت حمایت از نهادهای اجتماعی را برای تقویت مساله اخلاق و معنویت را رصد کرد.
در ادامه نشست، مهدی بهرامی مدیرکارگروه انقلاب دفتر خاتم الاوصیا قم نیز گفت: رهبری انقلاب راهکارها و راهبردهای اجرایی لازم را در متن بیانیه ارایه کردهاند؛ در زمینه اخلاق و معنویت به تصریح فرمودند که بدون همراهی حکومت ها توفیقی حاصل نمی شود.
وی افزود: روح حاکم به بیانیه آن است که تمرکز بحث اخلاق و معنویت باید روی کارگزاران باشد؛ اگر جامعه مخاطب ما، مردم باشند، راهبرد اصلی که رهبری فرمودند پس از دولت باید به جامعه بپردازیم را نادیده گرفتیم؛ یعنی پیش از اینکه کارگزار را اصلاح کنیم به سراغ جامعه سازی رفتیم.
وی تصریح کرد: اگر این راهبرد را به درستی نشانه گیری و اجرا کنیم میتوانیم به موفقیت برسیم؛ در ابتدای فعالیتها، باید محتوا و الگوی اخلاقی، تربیتی و معنوی را استخراج کنیم؛ الگوی تربیتی معنوی مختلف است؛ بر این اساس ابزارهای موثر نیز باید استخراج شود و سپس به سمت عملیات برویم.
در ادامه نشست، منیره بصیری دستار دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم، گفت: اخلاق و معنویت بحثی اعم از دین است که در این بیانیه به آن اشاره شده است؛ در این زمینه می توانیم روی افعال و کنشهای اخلاقی در جامعه نیز توجه کنیم.
وی تصریح کرد: اگر اصل های طلایی اخلاقی را در نظر بگیریم می توانیم به افزایش اخلاق گرایی در جامعه برسیم؛ مساله کاهش اعتماد اجتماعی از آسیب های مهمی است که باید برای برطرف شدن این مشکل، به اصل خیرخواهی که از اصول طلایی است توجه کنیم.
وی عنوان کرد: تعریف حاشیه نشینی در شکل علمی آن در قم وجود ندارد ولی باید 15 منطقه محروم در قم را باید در فعالیت های خود مورد تاکید قرارداد. اگر برای این مناطق برنامه جامعی از سوی حوزه و دانشگاه و بسیج و... فعالیت اجتماعی قوی داشته باشیم می توانیم به الگوی موفقی در عرصه توسعه فضایل اجتماعی و کاهش رزائل برسیم.
فاطمه احمدی مسئول برنامه ریزی و نظارت فضای مجازی صداوسیمای مرکز قم، گفت: اگر بخواهیم به سمت مسایل ایجابی برویم باید روی آسیب ها کار کنیم و سپس به فضایل برسیم؛ مقابله با کانونهای ضد معنویت و اخلاق نیز بسیار مهم است؛ مسئولان باید تلاش کنند که این کانونها را از بین ببرند و در این زمینه رسانه نقش مهمی دارد.
حجتالاسلام محمدعلی رجبی از معاونت تبلیغ نیز بیان کرد: برخی از کانون های اجتماعی و شهری تقویت کننده بخشی از آسیبهای اجتماعی هستند و برخی از اماکن دیگر نیز نقش اصلاحی دارد که باید در تحلیلها به هر دو منظر توجه کرد.
در بخش پایانی نشست، حجتالاسلام والمسلمین زمانی مدیر دفتر اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه کشور نیز در سخنانی گفت: نکاتی که در این جلسه مطرح شد، تنظیم و بررسی میگردد و پس از ارایه صورت جلسه مباحث در جلسه بعدی مورد نقد و نظر قرار می گیرد.
وی افزود: مساله رذایل اخلاقی و جرایم باید از دو منظر مورد توجه قرار گیرد؛ در بخش فضایل نیز روی مسایلی که کلیدی تر است توجه شود؛ در ضمن عوامل و رذایلی که دراولویت است استخراج و برای حل آنها برنامه ریزی شود.
زمانی بیان کرد: در ادامه باید عوامل افزایش و پیدایش جرائم و راهکارهای درمان و رفع مفاسد را نیز بیابیم.
نظر شما :