گزارش خبرگزاری فارس از روند طرح تورسیم درمانی جهاددانشگاهی قم

۱۵ مهر ۱۴۰۴ | ۱۸:۴۸ کد : ۸۹۵۶۹ عمومی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۲۵
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم گفت: طبق تفاهم‌نامه منعقد شده ارائه خدمات اولیه تشخیصی و غربالگری در عرصه ناباروری برای بیماران عراقی در کشور خودشان خواهد بود که در نهایت موجب می‌شود هزینه‌های بیماران کاهش پیدا کرده و زمان ماندگاری بیمار در کشور ما نیز مشخص شود.
گزارش خبرگزاری فارس از روند طرح تورسیم درمانی جهاددانشگاهی قم

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، سید رضا طباطبایی قمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، در خصوص اهمیت توجه به عرصه توریسم درمانی، اظهار کرد: در عرصه گردشگری سلامت اگر صرفا منظور ما گردشگر‌های خارجی باشند، اگرچه از سالیان گذشته برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است ولی متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم به آن نتیجه مدنظر دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سطح کشور ظرفیت‌های مطلوبی در عرصه پزشکی داریم، مطرح کرد: اوایل انقلاب کشور در حوزه مسائل پزشکی به شدت وابسته بود ولی به مرور زیرساخت‌های مطلوبی محیا شد و به نوعی می‌توان گفت که توسعه در عرصه پزشکی را مدیون جنگ هستیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم اضافه کرد: با تقویت زیرساخت‌ها و توسعه‌ای که محقق شد، به مرور این اعتماد به نفس در کشور ایجاد شد که می‌توانیم بیماران خارجی را نیز جذب کنیم. 
وی با بیان اینکه در دهه 60 و 70 پس از عمل جراحی قلب، درمان ناباروری دومین موضوعی بود که بیماران برای درمان آن از کشور خارج می‌شدند، عنوان کرد: خوشبختانه امروز در این عرصه به مرحله‌ای از توسعه رسیده‌ایم که بیماران بسیاری از کشورهای مختلف برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند.
طباطبایی با اشاره به اینکه دو عامل کیفیت خدمات درمانی و نرخ پایین ارائه خدمت موجب ایجاد این ظرفیت شده است، خاطرنشان کرد: این ظرفیت فرصت ویژه‌ای است تا در شرایطی که کشور درگیر مشکلات حاصل از تحریم است، ورود ارز به کشور را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سطح کشور در عرصه جذب بیماران خارجی عملکرد مناسبی نداشته‌ایم، تصریح کرد: یکی از موانع این مسیر، عدم پیگیری مسئولین نظارتی و عدم توجه مراکز مختلف به آئین نامه‌های موجود است که موجب آسیب دیدن فرآیند جذب بیماران خارجی شده است.

سرمایه‌گذاری ترکیه در عرصه توریسم سلامت
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم با اشاره به اینکه در حوزه هتلینگ و لوجستیک زیرساخت مناسب برای جذب بیماران خارجی را نداریم، یادآور شد: امروز کشورهای همسایه نیز وارد فضای رقابتی توریسم درمانی شده‌اند که کار را برای ما دشوارتر کرده است.
وی افزود: در گذشته تعداد قابل توجهی از بیماران خارجی ما از کشور عراق بودند ولی امروز ترکیه سرمایه‌گذاری بسیاری در این عرصه انجام داده‌ است و حتی در مواردی با شرکت‌های بیمه عراقی نیز عقد قرارداد کرده است.

توریسم درمانی مانع خروج متخصصین از کشور می‌شود
طباطبایی با بیان اینکه تقویت تورسیم درمانی حتی می‌تواند مانع خروج متخصصین از کشور شود، گفت: در جهاد دانشگاهی استان قم تمام تلاش خود را برای تقویت این موضوع در عرصه درمان ناباروری خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در این موضوع در کشورهای منطقه شناخته شده هستیم، اظهار کرد: هدف‌گذاری اصلی ما در جذب بیماران خارجی، کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.

هتل مناسب گردشگری سلامت در استان قم نداریم
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم با بیان اینکه البته بخشی از کار فراتر از حوزه وظایف و رسالت‌های جهاد دانشگاهی است، مطرح کرد: در عرصه زیرساخت‌های گردشگری و هتلینگ محدودیت‌های بسیاری در استان داریم که امیدواریم مسئولین مربوطه همراهی لازم در این عرصه را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه به منظور جذب بیماران خارجی تیمی را با عنوان واحد بین الملل در جهاد دانشگاهی استان قم تشکیل دادیم، عنوان کرد: همچنین بسته‌های متنوعی از نیازهای مختلف بیماران را برای ارائه خدمت تعریف کرده‌ایم.
طباطبایی اضافه کرد: مواردی از جمله هتلینگ، مترجم، مباحث گردشگری و تفریحی، ترانسفر و ... را در این بسته‌های خدماتی قرار داده‌ایم که بیمار می‌تواند متناسب با سلیقه خود آن‌ها را انتخاب کند.
وی با بیان اینکه در گام بعدی سفری به کشور عراق داشتیم، خاطرنشان کرد: نتیجه این سفر عقد قراردادی مبنی بر ارائه خدمات اولیه تشخیصی و غربالگری در کشور مبدا بود که در نهایت موجب می‌شود هزینه‌های بیماران کاهش پیدا کرده و زمان ماندگاری بیمار در کشور ما نیز مشخص شود.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم ادامه داد: در کشور عراق با حدود ۴۰ پزشک در استان کربلا و ۴۰ پزشک در استان نجف تفاهم نامه همکاری منعقد شد تا جذب بیمار را انجام داده و خدمات اولیه و نحوه آزمایش‌ها به صورت برخط و اینترنتی را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه این اقدام تقریبا ظرفیت استانداردی را در عرصه گردشگری سلامت ایجاد کرده است، تصریح کرد: امیدواریم در این مسیر دستگاه‌های مرتبط با موضوع گردشگری نیز ایفای نقش موثری داشته باشند.

نرخ درمان ناباروری در ایران یک چهارم آمریکا است
طباطبایی با بیان اینکه همچنین باید نظارت در این عرصه نیز تقویت پیدا کند، یادآور شد: جهاد دانشگاهی استان قم مجوز گردشگری سلامت را اخذ کرده است و خدمات را طبق تعرفه وزارت بهداشت انجام می‌دهد ولی زمانی که سایر مراکز این خدمات که بعضا مجوز نیز ندارند، این خدمات را با نرخ کم‌تر ارائه می‌دهند موجب آسیب رسیدن به مسیر جذب گردشگری سلامت خواهد شد. 
وی با اشاره به اینکه فاصله قیمتی ارائه خدمت در کشور ما با سایر کشورها بسیار بالا است، بیان کرد: هزینه درمان ناباروری در کشور حدود دو الی سه هزار دلار است در شرایطی که این هزینه در کشورهای اطراف حدود 6 الی 8 هزار دلار، کشورهای اروپایی 11 الی 12 هزار دلار و کشورهای آمریکایی حدود 14 هزار دلار است.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان قم با بیان اینکه در این مسیر فعالیت‌های پژوهشی نیز همزمان با جدیت دنبال می‌شود، گفت: حوزه پژوهشی در کنار مرکز درمان ناباروری یک واحدی دارد که تحقیقات توسعه‌ای را در فضای کلینکال ارائه می‌کند و بسیاری از خدمات برگرفته از دانش این مرکز است.
وی ادامه داد: اخیرا یک وبینار بین المللی در کشور عراق داشتم و از یافته‌های جدید درمان ناباروری صحبت کردیم که مورد استقبال بسیاری قرار گرفت و این موضوع نشان می‌دهد که توسعه علم درمان ناباروری در ایران با قدرت و سرعت خوبی درحال انجام است.
استفاده از هوش مصنوعی به عنوان دستیار
طباطبایی با اشاره به اینکه در عرصه‌هایی مانند محیط‌های عاری از سلول که جزو تحقیقات روز دنیا است، پژوهش‌هایی داریم، اظهار کرد: همچنین به کارگیری هوش مصنوعی به عنوان دستیار نیز جزو ساختارهای پژوهشی جهاد دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه این ظرفیت‌ها موجب شده است تا مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم در سطح بین الملل صاحب سبک و رسالت باشد، مطرح کرد: خوشبختانه متخصصین ایرانی قابلیت ارائه خدمات در سطح بین الملل را دارند.
 

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: طباطبایی قمی رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم


نظر شما :