لزوم چاره اندیشی برای مساله جمعیت در کشور
رئیس جهاددانشگاهی قم با بیان اینکه امروزه مساله جمعیت یکی از مسایل اصلی در کشور به شمار می رود که باید برای آن چاره اندیشی کرد، تصریح کرد: به اضافه مشکل کاهش زاد و ولد مشکل افزایش نرخ ناباوری زوجین نیز به مشکلی مضاعف مبدل شده است که خوشبختانه جهاددانشگاهی در این عرصه نیز در استان و کشور بسیار موفق عمل کرده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، مدیران این واحد روز دوشنبه 10 اردیبهشت ماه با حضور در دانشگاه علوم پزشکی استان قم با حجتالاسلام والمسلمین طاهری رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در این دانشگاه دیدار و گفت وگو کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر محمد حیدری رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم در سخنانی با ذکر این مطلب که پیوند جهاددانشگاهی قم با علوم پزشکی از اولین روزهای تاسیس جهاد در قم شکل گرفت، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان در اولین سالهای تاسیس جهاددانشگاهی در قم مساعدت بسیاری با این مرکز انجام داد.
وی افزود: جهاددانشگاهی قم در این سالها رشد چشمگیری نسبت به سالهای اولیه تاسیس یافته است و امروز مرکز درمان فوق تخصصی ناباروری جهاددانشگاهی از مراکز قوی سطح کشور به شمار میرود.
وی با اشاره به فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی این مرکز گفت: امروز جهاددانشگاهی در بخش اشتغال فارغ التحصیلان و ایجاد فضای مناسب مهارت افزایی در بین دانشجویان و همچنین فعالیت های فرهنگی و قرآنی و .... فعالیت های شاخصی را در سطح استان اجرایی کرده است.
حیدری بیان کرد: امروزه جهاد دانشگاهی قم با بیش از 1300 دانشجو در دانشگاه قم ارتباط گیری کرده است و هستههای دانشجویی در برنامههای جهاد مشارکت میکنند؛ این ظرفیت میتواند نقش مهمی در گسترش فعالیتهای علمی، فرهنگی، آموزشی و ورود نسلی پویا و متخصص در بازار کار ایفا کند.
وی تصریح کرد: امروزه مساله جمعیت یکی از مسایل اصلی در کشور به شمار می رود که باید برای آن چاره اندیشی کرد؛ به اضافه مشکل کاهش زاد و ولد مشکل افزایش نرخ ناباوری زوجین نیز به مشکلی مضاعف مبدل شده است که خوشبختانه جهاددانشگاهی در این عرصه نیز در استان و کشور بسیار موفق عمل کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم در پایان تاسیس دفتر جهاددانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی را گامی در جهت افزایش خدمت رسانی علمی و فرهنگی و آموزشی به دانشجویان دانست و گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تاسیس این دفتر به شکل فعال و افزایش همکاری های بین بخشی با دانشگاه علوم پزشکی باشیم تا بتوانیم از ظرفیت های یکدیگر برای حل مشکلات جامعه استفاده کنیم.
جهاددانشگاهی محل فعالیت جوانان انقلابی است
حجتالاسلام والمسلمین طاهری نیز در این دیدار گفت: جهاد در قرآن و معارف دین به عنوان تلاش هدفمند و در شرایط خاص است و در سالهای پس از انقلاب شاهد اثرات وخدمات گرانسنگ جهاددانشگاهی در عرصههای مختلف بودهایم.
وی افزود: خوشبختانه جهاددانشگاهی از مراکزی است که مورد عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی است و به نوعی ایشان به جهادگران امید دارند زیرا جمع جهادگران محل حضور و فعالیت جوانان انقلابی است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: شهر قم شهری استثنایی است زیرا ام القری جهان تشیع است و وجود علما و مراجع و بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) و حضور در شاهراه مرکزی رفت وآمد کشور این شهر را ممتاز کرده است ولی اگر خودمان کار ویژه و شاخص انجام ندهیم این ویژگی ها برای ما کارآمد نخواهد بود.
وی گفت: همه مجموعه ها و فعالان قم باید سعی کنند که در کار خود بهترین باشند و طرح هایی را اجرا کنند که برای کل کشور الگو باشد؛ ظرفیت های قم در هیچ شهری به چشم نمی خورد؛ امروزه از 120 کشور جهان در قم تحصیل می کنند و باید از این ظرفیت عظیم استفاده بهینه کرد.
طاهری اظهارکرد: امروزه بیش از 50 پزشک در المصطفی حضور دارند و به تحصیل علوم دینی مشغول هستند؛ برخی مدارک پزشکی خود را از عالی ترین کالج های دنیا کسب کرده اند و امروز برای تحصیل علوم دینی در قم به سر می برند.
وی گفت: در هر کاری که انجام می دهیم باید این ظرفیت عظیم را در نظر بگیریم و در تراز جایگاه قم حرکت کنیم؛ جهاددانشگاهی نیز با توجه به شرایط و وظایف و انعطاف کارکردی که از آن برخوردار است، می توان به کمک همه دستگاه های استان و کشور بیاید و اهداف متعالی نظام را پیگیری کند.
وی با استقبال از ایجاد دفتر جهاددانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: قطعا فعالیت های جهاد در عرصه های فرهنگی و علمی و آموزشی می تواند به کمک ماموریت های دانشگاه علوم پزشکی بیاید.
وی گفت: قم مرکز نشر علوم اسلامی است و باید در زمینه پرکردن خلاهای علمی و دانشی که امروز در بسیاری از حوزه های علوم داریم موفق عمل کنیم و راه آن هم پیگیری مباحث میان رشته است که بتواند دو عرصه دانشگاه و حوزه را پیوند داده و محصول مشترک و هدفمند برای رفع نیازها تولید کند که دراین عرصه نیز جهاددانشگاهی دارای ظرفیت های فراوان است.
وی با استقبال از طرح "تقویم زندگی ما" جهاددانشگاهی استان قم بیان کرد: این طرح اگر به خوبی و با همکاری نهادهای فعال و مامور در این زمینه انجام شود قطعا می تواند ثمرات ارزشمندی داشته باشد، زیرا این گونه طرح ها که نیاز جدی کشور است باید در قم به شکل متقن و دقیق و با عقبه علمی و پژوهشی و کارکردی تدوین و ارایه شود تا الگویی برای همه کشور باشد.
وی با اشاره به محدودیتهای دستگاههای دولتی در حل نیازهای کشور گفت: باید در این مسیر از نهادهایی مثل جهاددانشگاهی برای کمک انجام بهتر این ماموریت ها کمک گرفت زیرا در شرایطی هستیم که به شدت به همدلی و رفع سوءتفاهمات و افزایش همکاری های بین بخشی با درنظرگرفتن منافع کشور و مردم نیاز داریم.
در ادامه سید علی حسینی سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز در سخنانی با اشاره به طرح های فرهنگی جهاد از طرح جشنواره ملی مهدویت به عنوان یکی از مهمترین طرح ها در سطح کشور که توسط این واحد ایجاد شده است نام برد.
همچنین در این جلسه زهرا حبیبی معاون آموزش جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز به تشریح طرح تقویم زندگی ما که در واقع طرح پنج ساله تقویت زندگی زوج های جوان است و در عرصه های مشاوره ای و پزشکی و... فعالیت می کند، پرداخت.
نظر شما :