دیدار رئیس جهاددانشگاهی استان قم با رئیس مرکز پژوهشی فقه الرضا علیه السلام
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، در راستای گسترش همکاری های مشترک، دکتر حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم، به همراه جمعی از معاونین و مدیران این واحد امروز شنبه 10 آذر ماه با حجت الاسلام والمسلمین علیمردانی رئیس مرکز پژوهشی فقه الرضا علیه السلام، دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار دکتر حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم، با اشاره به گستره فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی گفت: با توجه به پتانسیل و امکاناتی که در جهاددانشگاهی وجود دارد این آمادگی وجود دارد با عقد تفاهمنامه فعالیت های بیشتر از گذشته توسعه و تداوم یابد و طرفین تفاهم نامه و جامعه هدف از اجرای آن منتفع شوند.
در ادامه یاسر شریفی سرپرست معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم گفت: معاونت آموزش جهاددانشگاهی استان قم در هشت کارگروه آموزشی در حال فعالیت است، دوره های مختلفی از جمله دوره های مرتبط با علوم انسانی و اسلامی در حال برگزاری است و این آمادگی وجود دارد به صورت مشترک و مستقل این دوره ها برای جامعه هدف موسسه فقه الرضا(ع) نیز برگزار گردد.
وی در ادامه با توجه به وجود فلسفه آموزش تا اشتغال در جهاددانشگاهی افزود: مشاوره های لازم به فراگیران و مراجعان از مرحله شرکت در دوره ها، تبدیل ایده به محصول، تسهیلات خودش اشتغالی و مشاوره فروش داده می شود.
شریفی گفت: معاونت آموزشو کارافرینی جهاددانشگاهی استان قم در کارگروه علوم پزشکی فعالیتهای خوبی را در سطح استان انجام داده است، دوره های همچون دستیار دندانپزشک و دوره های نسخه خوانی با کیفیتی خوب برگزار شده که مورد استقبال فراگیران قرار گرفته است.
وی همچنین با توجه به فعال بودن مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام امادگی کرد در این حوزه نیز انشالله فعالیت ها و همکاری های خوبی شکل گیرد.
در ادامه علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان قم با اشاره به وجود ظرفیت دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در جهاددانشگاهی بیان کرد: ظرفیت این دو خبرگزاری در جهاددانشگاهی استان قم این فرصت را در اختیار قرار می دهد که با نویسندگان پایان نامه هایی که تخصصی و شاخص هستند مصاحبه ای توسط این دو خبرگزاری انجام شودو بازتاب رسانه ای داده شود، در هر صورت شش ماه تا یک سال برای یک پایانه نامه زحمت کشیده شده و جامعه نیز می توانند از نتایج پژوهش های انجام شده در راستای آماده سازی این پایان نامه های مطلع گردند.
وی افزود: با استفاده از ظرفیت دو خبرگزاری می توان نشست های تخصصی را با کمک ظرفیت پژوهشگران موسسه برگزار کرد، مناسبت هایی در طول سال وجود دارد که در خصوص آنها نیز می توان مصاحبه هایی انجام داد و این خود پروژه خوبی جهت همکاری های فیمابین می تواند باشد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم ادامه داد: در برگزاری جشنواره ها، همایش ها و سمینارها نیز این آمادگی وجود دارد که همکاری ها در حوزه های مختلف انجام شود، در حال حاضرهمایش ملی بررسی اخلاقی، فقهی و حقوقی ناباروری توسط جهاددانشگاهی در حال انجام است ومی توان در دریافت مقالات مرتبط از ظرفیت پژوهشگران و محققان موسسه فقه الرضا(ع) استفاده کرد.
حسینی در ادامه با اشاره به وجود ظرفیت مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران ایسپا گفت: این مرکز این توانایی را دارد به صورت مشترک در گروه های پژوهشی و حوزه های مختلف سبک زندگی، دین و دین داری و بحث های به همین شکل و همچنین سایر حوزه ها همچون انتخابات نسبت به سنجش افکار مختلف در جامعه بپردازد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین علیمردانی رئیس مرکز پژوهشی فقه الرضا علیه السلام، در خصوص فلسفه تشکیل این موسسه گفت: در سال 98 یک ارزیابی در حوزه انجام شد و مشاهده شد، رشتههایی مثل فلسفه کلام و رشتههای دانشگاهی نظیر روانشناسی و جامعه شناسی در دانشگاهی مثل باقرالعلوم و امام خمینی(ره) موفق بودند ولی فقه و اصول که از ارکان و مفاهیم اصلی حوزه بودند و عملا حیات حوزه که مسائل فقهی بود به شدت دچار آسیب شد، آمار مقالات به شدت پایین آماده بود، گرایش عمومی طلبه ها به رشته های و شاخه های دیگر سوق پیدا کرده بود ، لذا این موضوع ما را بر آن داشت که با تاسیس این موسسه ساز و کار جدیدی جهت دریافت مقالات ایجاد کنیم و عملا نظارت بیشتری در دریافت مقاله ها و پایان نامه ها صورت پذیرد، در حال حاضر حداقل ۱۵ مدرسه با میانگین ۲۰۰ طلبه مخاطب ما هستند که در تمامی فرآیند ها و کارهای مربوط به مقالات و پایان های خود به موسسه مراجعه می کنند.
وی در ادامه گفت : با توجه به ظرفیتی که در جهاددانشگاهی در برگزاری دوره های آزاد علی الخصوص حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد، استقبال خوبی توسط طلاب صورت گرفته و ابراز امیدواری کرد با تفاهمنامه ای که فیمابین به امضا رسیده فعالیتها بیش از پیش در حوزه ها و کارگروه های مختلف گسترش یابد.
نظر شما :