رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم:
اوقاف ظرفیت مهمی در هدایت وقف به سمت فعالیت های علمی و پژوهشی دارد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، دکتر محمد حیدری روز سه شنبه 2 بهمن ماه در دیدار با حجت الاسلام عباس اسکندری مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: اگر مسئولان و مدیران در قم همافزایی لازم را داشته باشند می توانیم در بسیاری از پروژه های علمی و اقتصادی و تبدیل ایده به ثروت حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم افزود: در جهاد دانشگاهی ظرفیت های بالنده ای وجود دارد و دانشجویان با انگیزه و توانمندی داریم که این قابلیت ها، زمینه تحقق ایده ها را فراهم می کند.
وی اظهار کرد: عدم وابستگی جهاد دانشگاهی به بودجه دولتی این نهاد را توانمند و متخصص کرد و این امر نقطه قوت مهمی برای جهاد بوده و موجب تکامل آن شده است.
وی در مورد فعالیت های اوقاف نیز تصریح کرد: وقف و اوقاف پیشینه دیرینه دارد و در بسیاری از ادیان الهی بوده است، وقف دارای فلسفه خاصی است و مزیت های زیادی در جامعه دارد و حتی غربی ها نیز با توجه به ظرفیت هایی که در وقف وجود دارد به شیوه خودشان به آن روی آورده اند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم تاکید کرد: اگر وقف نیازسنجی شود می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و علمی و پژوهشی در جامعه را رفع کند و سازمان اوقاف و امور خیریه، ظرفیت مهمی در هدایت وقف به سمت فعالیت های علمی و پژوهشی دارد.
حیدری گفت: امید است اوقاف با برنامه ریزی های راهبردی از استعدادها و ظرفیت ها در جهت توسعه استان و دستگیری از نیازمندان به خوبی استفاده کند و جهاد دانشگاهی آمادگی لازم را در تحقق این اهداف دارد.
وی افزود: چندی قبل حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بازدیدی از مرکز تحقیقات شهدای جهاد دانشگاهی داشت و با توجه به ظرفیت هایی که در این مرکز وجود دارد ایده ای جالب در فعالیت های تولیدی و مشارکت در این امر داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم عنوان کرد: مرکز تحقیقات شهدای جهاد دانشگاهی یادآور شهیدان این نهاد انقلابی از ابتدای انقلاب است که در 110 هکتار طراحی شده است این مرکز در ابتدا فقط قطعه ای زمین بود که اول انقلاب به جهاد واگذار شد اما به مرور توسعه یافت و از ظرفیت های مهمی برخوردار است.
حیدری خاطرنشان کرد: این نهاد علمی و انقلابی موفق به تولید دکل های حفاری در استخراج نفت شده است اما وزارت نفت حاضر به سرمایه گذاری در این ایده نیست و از چین تولیدات مشابه را خریداری می کند اگر این فناوری به تولید انبوه برسد آثار و برکات اقتصادی زیادی دارد.
وی تصریح کرد: به تازگی بنیاد برکت زیر نظر رهبری یک سرمایه گذاری هنگفتی در منطقه ای در جوار مرکز تحقیقات انجام داده است و قراردادی 100 میلیون یورویی با جهاد دانشگاهی در تولید سلول های بنیادی دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: اگر مسئولان به جهاد دانشگاهی اعتماد کنند در بسیاری از حوزه های علمی و اقتصادی و پژوهشی می توانیم موفق باشیم متاسفانه برخی ارگان ها به جای همراهی اقدام به سنگ اندازی می کنند.
حیدری عنوان کرد: سیستم دولتی فربه شده است و باید به واگذاری امور طبق قوانین پرداخت مراکز درمانی باید ده درصد امور را به بخش خصوصی واگذار کنند در این مسیر نیز اوقاف می تواند به کمک رسانی در واگذاری فعالیت ها بپردازد.
وی تصریح کرد: گاهی بودجه و اعتبارات به خوبی بر اساس الویت ها سرمایه گذاری نمی شود از طرفی بسیاری از خیرین نیز کمک هایی دارند که دیر به بازدهی می رسد و ساختمان ها تا مدت ها بلااستفاده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم ادامه داد: در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی 40 درصد از بیماران از خارج استان هستند و اکثر افراد از مستضعفین هستند لذا خیرین می توانند با حضور در مرکز درمان ناباوری خودشان به طور مستقیم به بیماران کمک کنند.
وی گفت: برخی از افراد باید زندگی خود را برای درمان بفروشند خیرین در این حوزه ها به طور مستقیم وارد شوند البته ما نیز به نوبه خود همراهی خوبی با بیماران داریم و طرح پرداخت اقساطی هزینه های درمان را با همکاری بانک تجارت راه اندازی کرده ایم.
وی در پایان تاکید کرد: اگر وقف در جامعه طبق کارایی و اثربخشی هدایت شود به جای بیمارستان و مراکز درمانی نیمه کاره می توان بسیاری از نیازمندان و بیماران را تحت پوشش قرار داد و بخش زیادی از معضلات جامعه و مسائل اقتصادی را از بین برد.
نظر شما :