دانشجویان فقه و حقوق دانشکدگان فارابی مهارتهای نگارش پروپوزال علمی را فرا گرفتند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، علی جعفری عضو هیات علمی دانشکدگان فارابی در ابتدای کارگاه بر ضرورت و اهمیت برگزاری کارگاه تاکید گرد و گفت: برگزاری چنین کارگاههایی نقش مهمی در ارتقای سطح پژوهشهای علمی و افزایش توانمندیهای دانشجویان در زمینه نگارش طرحنامههای پژوهشی دارد.
وی در این کارگاه به بیان مراحل نوشتن پروپوزال را برای دانشجویان فقه و مبانی حقوق پرداخت و در این راستا، به لزوم برقراری ارتباط دانشجو با استاد راهنما تاکید کرد.
عضو هیات علمی دانشکدگان فارابی توجه به انتخاب موضوع پایان نامه را مورد توجه ویژه قرار داد و گفت: پس از تصویب پروپزال به راحتی نمی توان موضوع را تغییر داد و در صورت تکراری بودن موضوع؛ توسط داوران رد خواهد شد.
وی با بیان اینکه نوشتن پروپوزال مانند هر کار پژوهشی دیگری نیازمند رعایت ضوابط و استانداردهای لازم در آن زمینه است؛ فهرست، مقدمه، بیان مساله، ابزار و تحلیل اطلاعات، پیشینه، اهداف، پرسش و فرضیات تحقیق، روش، نتیجه گیری و منابع را از بخش های قابل توجه در یک پورپوزال برشمرد.
جعفری در ادامه به توضیح هر کدام از بخش های پروپزال پرداخت و گفت: برای نوشتن هر یک از قسمتهای ذکر شده باید به نکات خاصی دقت کنید و در حقیقت هر کدام از این بخشها ضوابط و قوانین مخصوص به خود را دارند که رعایت این قوانین الزامی است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مهمترین مواردی که در نوشتن پروپوزال باید به آن توجه کنید، در دسترس بودن منابع برای پژوهش است و چرا که اگر منابع کافی برای انجام پایان نامه در دسترس شما نباشد قطعاً نوشتن پایان نامه یا ممکن نیست و یا بسیار سخت است.
جعفری در پایان توجه به موضوعاتی همچون بهره گیری از علم با استاد راهنما، مشورت با افراد با تجربه، انتخاب موضوعی جذاب و جالب، اختصاص زمان کافی، انتخاب عنوان جذاب و آشنایی با روال عادی در نگارش پروپوزال های علمی و پژوهشی تاکید کرد.
نظر شما :