برگزاری نشست صمیمی رئیس جهاددانشگاهی استان قم، با اعضاء معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، نشست صمیمی رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم، با اعضاء معاونت فرهنگی این واحد با هدف بررسی دستاوردهای حوزه فرهنگی، مرور چالشهای موجود و همفکری برای تدوین برنامههای آینده امروز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 در سالن شهید سلیمانی ستاد جهاددانشگاهی استان قم برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های صوت گرفته در معاونت فرهنگی، گفت: حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی قم، فراتر از محاسبات مالی، نیازمند درک مشترک و اعتماد برای پیشبرد فعالیتهاست. مهمترین رویکرد ما، ایجاد انسجام و همافزایی در برنامههای فرهنگی است.
وی افزود: جشنواره مهدویت از اولویتهای ما به شمار میرود و قصد داریم این برنامهها را با قوت بیشتری اجرا کنیم. این جشنواره ضمن حفظ سایر فعالیتها، باید به محوریت فرهنگ مهدوی وزن بیشتری ببخشند.
وی تأکید کرد: اجرای برنامه هایی همچون سهشنبههای مهدوی با همراهی دانشگاهها باعث می شود، فعالیتهای فرهنگی مؤثرتر و بهتر اجرا شود، اتصال برنامه های فرهنگی به اماکن مذهبی مانند جمکران در راستای توسعه فرهنگ مهدوی باید مورد توجه قرار گیرند.
رئیس جهاددانشگاهی قم گفت: ضروری است که فعالیتهای فرهنگی بهصورت پژوهشی و علمی مورد بررسی قرار گیرند تا میزان تأثیرگذاری این برنامهها ارزیابی شود.
وی یادآور شد: برنامه ریزی برای مراسماتی همچون غبارروبی حرم مطهر حضرت معصومه (س) علاوه بر ایجاد انسجام در فعالیتهای فرهنگی، ظرفیتهای مذهبی را نیز تقویت خواهد کرد.
دکتر حیاتی افزود: اثربخشی برنامههای فرهنگی و میزان تأثیرگذاری آن بر دانشجویان، از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. همکاریهای علمی با دانشگاه علوم پزشکی و بررسی مطالعات مرتبط، در این مسیر به ما کمک خواهد کرد.
رئیس جهاددانشگاهی قم در ادامه گفت: هدف اصلی برنامههای فرهنگی، تأثیرگذاری عمیق بر جامعه است، ما باید ظرفیتهای موجود را به بهترین شکل ممکن به کار گیریم تا ارزشهای دینی و فرهنگی، بهصورت گسترده در میان دانشجویان و مردم ترویج شود.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: با همکاری و زحمات اعضاء معاونت فرهنگی، فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی قم در مسیر رشد و توسعه قرار دارد و امیدواریم بتوانیم با برنامههای نوآورانه، جایگاه فرهنگی این مجموعه را بیشازپیش ارتقا دهیم.
در ادامه این نشست علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم، با تشکر از همراهی صمیمانه ریاست جهاددانشگاهی استان در برگزاری برنامه های فرهنگی گفت: در سال گذشته توانستیم اقدامات و برنامه های مؤثری را در حوزه فرهنگی به انجام برسانیم و این موفقیتها حاصل تلاش جمعی و همکاری صمیمانه همکاران در حوزه معاونت فرهنگ بود.
وی افزود: سال گذشته، بیش از ۲۰۷ رویداد فرهنگی در سامانه اطلس فرهنگی ثبت شد که نشاندهنده رشد قابلتوجه فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی قم است. این روند در سال جدید نیز ادامه دارد و برنامهریزی برای برگزاری بیش از ۴۰ رویداد مناسبتی و آموزشی انجام شده است.
وی تاکید کرد: در حوزه رسانه، رشد چشمگیری داشتیم. تنها در فروردینماه، خبرگزاری ایسنا بیش از ۲۷۰ خبر منتشر کرد که نسبت به سال گذشته افزایش محسوسی را نشان میدهد. هدفگذاری ما رسیدن به ۴۰۰ خبر در ماه است و این مهم با تلاش خبرنگاران و مدیران رسانهای محقق خواهد شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم گفت: سال گذشته، خبرنگاران ایکنا موفق به کسب بیش از ۴۰ عنوان افتخار در جشنوارههای مختلف شدند، از جمله جشنواره ابوذر، انتخاب بانوی شاخص سال، و مسابقات مرتبط با عکاسی خبری. این موفقیتها نشاندهنده ظرفیت بالای خبرگزاریهای فرهنگی در توسعه فعالیتهای علمی و رسانهای است.
وی یادآور شد: برنامههایی برای بهبود سطح خبرگزاری ایسنا و ایکنا در نظر گرفته شده است،از جمله این برنامهها، برگزاری دورههای تخصصی گزارشنویسی و مصاحبه با همکاری اساتید برجستهای همچون جواد اشرفی و سایر متخصصان این حوزه است.
حسینی ادامه داد: افزایش کیفیت اخبار و توزیع صحیح محتوا از اولویتهای ماست. همچنین، بهرهگیری از هوش مصنوعی در تحلیل دادههای خبری و تولید محتوا از جمله موضوعاتی است که مورد بررسی قرار گرفته و میتوان از ظرفیتهای نوین فناوری در این زمینه استفاده کرد.
وی در پایان اظهار داشت: مطالعات فرهنگی و اجتماعی از جمله حوزههایی است که بهصورت مستمر مورد بررسی قرار میگیرد. انجام پژوهشهای افکارسنجی با همکاری اداره برق، آب و گاز، یکی از اقدامات مؤثر در این حوزه بوده است. همچنین، پیگیری پروژههای مطالعاتی مرتبط با آسیبهای اجتماعی، تهیه اطلس فرهنگی، و همکاری با نهادهای علمی و اجرایی از جمله فعالیتهایی است که در سال جاری با جدیت ادامه خواهد یافت.
نظر شما :