به مناسبت روز معلم و گرامیداشت مقام استاد؛
از مدرسان معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم تقدیر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید بزرگوار و فقیه عالیمقام استاد مرتضی مطهری و روز معلم و به پاس قدردانی از زحمات اساتید و مدرسان معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم، طی مراسمی با حضور رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم و معاون آموزش و کارآفرینی این واحد امروز شنبه 13 اردیبهشت 1404 از مدرسان این معاونت تقدیر بعمل آمد.
دکتر حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم، در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه رفیع معلم در آموزههای اسلامی، بر مسئولیت خطیر اساتید و مربیان در هدایت فکری و تربیتی دانشجویان، دانش آموزان و فراگیران تأکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از امام جواد(ع) که فرمودهاند: هرکس به سخن کسی گوش دهد، در حکم بنده اوست، افزود: این بیان، اهمیت نقش استاد را نشان میدهد؛ چرا که دانشجو تحت تأثیر اندیشههای استاد خود قرار میگیرد، بنابراین، اساتید نهتنها مسئول انتقال دانش، بلکه موظف به تربیت نسل انقلابی و جهتدهی فکری جوانان در مسائل اجتماعی و سیاسی هستند.
دکتر حامد حیاتی با اشاره به الگوهای بزرگی چون شهیدان شهریاری و احمدیروشن، خاطرنشان کرد: این شهیدان در کنار آموزش علمی، همواره به مسائل روز جامعه و تربیت اخلاقی دانشجویان توجه داشتند. امروز نیز اساتید باید با بصیرت و آگاهی، در بحرانهای اجتماعی مانند اغتشاشات یا تحریمها، نقش هدایتگر ایفا کنند و با ارائه تحلیلهای درست، از انحراف افکار جوانان جلوگیری نمایند.
رئیس جهاد دانشگاهی قم در بخش دیگری از سخنان خود، به رسالت این نهاد در حل مسائل استان اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی یک بنگاه اقتصادی نیست، بلکه با رویکرد حل مساله و مرجعیت علمی به دنبال رفع چالشهای جامعه است، از اساتید و پژوهشگران میخواهیم مسائل روز استان، بهویژه در حوزه علوم انسانی و هوش مصنوعی، را شناسایی و برای حل آنها پیشنهادات عملی ارائه دهند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به مسئولیت بزرگ معلمان در قیامت، تصریح کرد: ما در برابر نسل جوان مسئولیم و باید پاسخگوی تغذیه فکری آنان باشیم. امیدواریم با الهام از مکتب امام خمینی(ره) و شهدا، بتوانیم به رسالت آموزشی و تربیتی خود عمل کنیم.
در ادمه یاسر شریفی معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم، بر لزوم تغییر رویکرد آموزش به سمت مسئلهمحور بودن تأکید کرد و با اشاره به اهمیت حل نظام مسائل استانی و ملی، بیان داشت: باید آموزشها را از حالت کلی و عمومی خارج کنیم و به سمت تخصصیسازی و هدفمند کردن آنها پیش برویم تا بتوانیم چالشهای اساسی را به شکلی مؤثرتر حل کنیم.
شریفی همچنین به ضرورت بهرهگیری از هوش مصنوعی در فرآیند آموزش و تصمیمگیری اشاره کرد و افزود: کارگروههای تخصصی باید ظرفیتهای فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی را بهکار بگیرند تا مسیر حل مسائل استانی را هموارتر سازند و بتوانند در راستای توسعه آموزشهای دانشبنیان حرکت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن تبریک روز معلم و گرامیداشت مقام استاد شهید مطهری، بر نقش معلمان در هدایت نسل جدید تأکید کرد و گفت: «معلمان ستونهای توسعه هر جامعه هستند و باید در مسیر توانمندسازی و تخصصیسازی آموزشها نقش مؤثرتری داشته باشند.
نظر شما :