رئیس جهاددانشگاهی قم:
نقش موثر هوش مصنوعی در حل مسائل کلان استان قم

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، دکتر حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی استان قم، جهت بررسی روند فعالیت های دپارتمان هوش مصنوعی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی و دریافت گزارش از برنامه های آتی این دپارتمان، امروز یکشنبه 7 اردیبشهت 1404 با اعضای این دپارتمان دیدار و گفت و گو کرد.
دکتر حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی قم، گفت: جهادانشگاهی قم باید در حوزه هوش مصنوعی به مرجعیت دست یابد، چرا که این استان ظرفیتهای فراوانی در علوم اسلامی و انسانی دارد و هوش مصنوعی میتواند در تعالی و تحول این علوم نقشآفرین باشد.
وی افزود: نقش هوش مصنوعی در آیندهپژوهی علوم اسلامی و انسانی بسیار حائز اهمیت است. از جهاددانشگاهی قم انتظار میرود که در پژوهشها، تولید محتوا و کاربردی کردن این علوم با استفاده از هوش مصنوعی پیشتاز باشد و مسیر نوینی برای بهرهگیری از این فناوری ارائه دهد.
وی ادامه داد: یکی از زمینههای مهم، ورود به صنایع نرم و خلاق فرهنگی است. این موضوع باید با تأکید بر ظرفیتهای قم و تمرکز بر تولید محتوای اسلامی و انسانی دنبال شود. همچنین، نقش هوش مصنوعی در ارائه خدمات نوین به زائرین، بهویژه در حرم حضرت معصومه (سلاماللهعلیها)، میتواند مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جهاددانشگاهی قم بیان داشت: برای شناسایی و حل مسائل استان با استفاده از هوش مصنوعی، لازم است نظام مسائل استان تدوین و نقش هوش مصنوعی در رفع این مسائل مشخص شود. همچنین، باید نیاز دستگاههای مختلف در این حوزه بررسی گردد.
وی در پایان سخنان خود گفت: مسائلی همچون امنیت اماکن مذهبی، بهبود خدمات دیجیتال، و حتی حل مشکلات کلان کشور مانند ناترازی آب و برق، از جمله مواردی است که با استفاده از هوش مصنوعی میتوان به آنها پرداخت. جهاددانشگاهی قم باید گامهای موثری در این راستا بردارد و با همکاری نخبگان و متخصصان، به نتایج کاربردی و ارزشمندی دست یابد.
در ادامه این نشست وحید غفاریان، مدیر مرکز فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی قم، گفت: از آخرین جلسه ای که برگزار شده بود تاکنون در دپارتمان سهفازی که مشخص کرده بودیم، خدا را شکر بیش از ۸۰ درصد آن عملیاتی شده است. این نشان میدهد که ما توانستهایم حداقل برنامهریزیها را به نتیجه برسانیم.
وی افزود: سال گذشته، اولین سالی بود که کارگاهها و بحثهای تجهیزاتی را به صورت اجرایی برگزار کردیم. ما ۷ عنوان کارگاه آموزشی داشتیم که هدف اصلی آنها آموزش بود. این کارگاهها با اساتید داخلی برگزار شد که فیدبکهای خوبی از آن دریافت کردیم. به طور متوسط هر ۴۵ روز یک کارگاه برگزار میکردیم. امسال برنامهریزی کردهایم که تقریباً هر ماه یک کارگاه آموزشی برگزار کنیم و ممکن است تعداد آنها افزایش یابد. اکثر کارگاههای امسال با اساتیدی از خارج مجموعه خواهند بود.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما این بود که کارگاهها ادامهدار باشند و به دورههای آموزشی تبدیل شوند. این اتفاق تقریباً برای ۵۰ درصد از کارگاهها رخ داد. در این راستا، شناخت بیشتری از نیازهای استان به دست آوردیم و میدانیم که روی چه موضوعاتی باید تمرکز بیشتری داشته باشیم.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی بیان داشت: یکی از دستاوردهای ما در سال گذشته، تدوین ۱۸ عنوان محتوا بود که برخی از آنها برای بازنگری به اصفهان ارسال شد. همچنین، برای اولین بار در چارت دورههایی در زمینه هوش مصنوعی اضافه کردیم. امسال تمرکز بیشتری روی دورههای مرتبط با هوش مصنوعی خواهیم داشت.
وی افزود: برنامههایی برای برگزاری کارگاههای تخصصی از جمله دادهکاوی، طراحی دوخت، سواد رسانه و دورههای مقدماتی هوش مصنوعی داریم. همچنین، مسابقات و رویدادهایی با محوریت طراحی سایت و رباتیک در نظر گرفتهایم. برای بخش رباتیک، دو گروه سنی نوجوان و دانشجو برنامهریزی شده است. این دورهها با حداقل تجهیزات و با رویکرد حل مسائل و آمادگی برای مسابقات کشوری برگزار خواهند شد.
غفاریان گفت: در زمینه مساجد نیز برنامهریزیهایی انجام شده است. جلساتی با حلقه صالحین داشتیم تا نیازهای مساجد در حوزه تحقیقاتی و آموزش عمومی هوش مصنوعی بررسی شود. این جلسات قرار است امسال ادامه یابد.
وی در پایان بیان داشت: با تلاشهای صورت گرفته، امیدواریم بتوانیم قدمهای موثری در جهت توسعه آموزش، پژوهش و هوش مصنوعی در استان قم برداریم و زمینههای رشد بیشتری برای جامعه فراهم کنیم.
نظر شما :