مفاخر قرآنی استان قم تجلیل شدند

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۲ کد : ۸۳۲۲۹ فرهنگی اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۳۹
مراسم «تجلیل از مفاخر قرآنی استان قم» با حضور سردار میرحیدری، فرمانده انتظامی قم و دکتر حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی استان قم به همت خبرگزاری ایکنا و جهاددانشگاهی استان قم و با همکاری سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
مفاخر قرآنی استان قم تجلیل شدند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، مراسم «تجلیل از مفاخر قرآنی استان قم» با حضور سردار میرحیدری، فرمانده انتظامی قم و دکتر حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی قم به همت خبرگزاری ایکنا و جهاددانشگاهی  استان قم و با همکاری سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، در جهاددانشگاهی واحد استان قم برگزار شد.

سردار محمدرضا میرحیدری، فرمانده انتظامی استان قم بیان کرد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از ستون‌های اصلی امنیت کشور، نقش بسیار مهمی در حفظ ارزش‌های الهی و انقلابی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری ادامه داد: نیروی انتظامی باید در تراز انقلاب اسلامی عمل کند و به‌عنوان نهادی انقلابی، حفاظت از ارزش‌های انقلاب و اسلام عزیز را برعهده دارد.

میرحیدری افزود: مفاهیم قرآن باید توسط اساتید و حافظان قرآن کریم برای نسل جوان تبیین شده تا به مرور زمان شاهد عملی شدن این مفاهیم در سطح جامعه باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین طباطبایی (علم‌الهدی)، حافظ کل قرآن کریم در این نشست بیان کرد: بزرگان دین بسیار به قرآن اهمیت می‌دهند، اهل تسنن هم از همان دوران کودکی به فرزندان قرآن را آموزش می‌دهند، اما متأسفانه ما در این زمینه آن‌طور که باید نبودیم.

وی با اشاره به عوامل محیطی و خانوادگی در جذب به قرآن افزود: امروزه دلایلی همچون شکاف سنی و یا فعالیت‌های انحرافی، شبهات جوانان در رابطه با قرآن، فصای رسانه و بازی‌های ضد دینی در مسیر علاقه‌مند‌سازی تأثیر منفی گذاشته است، این مسائل حتی در خانواده‌های مذهبی هم متأسفانه دیده می‌شود.

حیدر کسمایی، استاد و داور بین‌المللی قرآن کریم در این نشست نیز بیان کرد: حاکمیت و جامعه در انگیزه و الگوسازی بسیار حائز اهمیت است، همان‌طور که به‌خاطر داریم، در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، رویکرد جامعه، معنوی شد؛ با مرور کردن خاطرات اساتیدی همچون علّامی، رنجبر و شهیدی‌پور به الگویی برای معلم واقعی می‌رسم. اخلاص، دلسوزی و داشتن شوق و اشتیاق دانستن و ارتقای سطح آگاهی مهمترین شاخص‌هایی است که یک معلم را واقعی می‌کند.

وی افزود: الگوی ما مسلمانان پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت(ع) هستند، بیاییم نگاه کنیم آنان چه میزان قرآن تلاوت می‌کردند، قرآن چه میزان بر تلاوت و آشنایی با قرآن تأکید دارد؟ راه سعادت یک خانواده در تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) است. ما چه میزان در این عرصه کار کردیم؟ در عرصه حب و چنگ زدن به دامان اهل بیت(ع) تا حدود بسیار زیادی موفق عمل کردیم، اما قرآن چقدر الگوی ما بوده است؟ همه می‌دانیم مراحل مأنوس بودن با قرآن از تلاوت قرآن آغاز می‌شود که درست‌خوانی و زیباخوانی را شامل می‌شود.

کسمایی اظهار کرد: در ادامه باید قرآن را درک کنیم، تدبر کنیم، در زندگی خودمان قرآن را تطبیق دهیم، به‌گونه‌ای که کاربرد داشته باشد. امروزه همه ما سرگرم با تلفن همراه، فضای مجازی و در بیشتر ساعات روز هم درگیر معیشت و تأمین اقتصاد هستیم؛ به‌نوعی به روزمرگی مبتلا شدیم؛ در این هیاهوی روزگار برای سعادت دنیا و آخرتمان باید با قرآن مأنوس باشیم.
جهاددانشگاهی قم؛ پیشرو در عرصه تقدیر از مفاخر قرآنی

حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی شعبه قم نیز در ادامه با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است، بیان کرد: یکی از فقرات موردنظر مقام معظم رهبری درباره این نهاد انقلابی آن است که «به جهاددانشگاهی امید دارم» و در راستای این سخن مقام معظم رهبری اقدام به فعالیت‌های قرآنی ویژه پیشکسوتان قرآنی استان کردیم.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های مختلف قرآنی را بهانه‌ای برای جریان‌سازی قرآن و ورود مضامین قرآنی به بطن زندگی مردم به‌ویژه ایجاد انگیزه برای نوجوانان و جوانان است، افزود: جریان‌سازی مفاهیم والای قرآنی در جامعه و بطن زندگی مردم نیازمند معرفی و تکریم پیشکشوتان و مفاخر این عرصه است و جهاددانشگاهی به‌عنوان نهادی انقلابی که در قالب خبرگزاری ایکنا در پی تبیین آموزه‌های قرآنی است، در این عرصه پیشرو و پیشگام بوده است.

علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی شعبه قم در این مراسم ضمن عرض تبریک به‌مناسبت ایام دهه کرامت، گفت: دهه کرامت دارای یک ریشه اعتقادی و فرهنگی بوده که فرصت خوبی برای ترویج معارف دینی محسوب می‌شود و از این‌رو، فرصت ایام دهه کرامت را برای تقدیر و قدردانی از جمعی از پیشکسوتان قرآنی استان مغتنم شمردیم.

وی افزود: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور هر ساله طرح تقدیر از مفاخر قرآنی را انجام می‌دهد که به پیشنهاد معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی شعبه قم قرار بر برگزاری این مراسم در استان قم شد؛ برگزاری قدردانی از مفاخر قرآنی، انتشار و چاپ نشریه رایحه ویژه پیشکسوتان قرآنی استان از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی شعبه قم است.

حسینی اظهار کرد: پیشکسوتان قرآنی، سرمایه‌های عظیم کشورمان هستند و بدون شک آنان سفیران ویژه ما در حوزه قرآنی به‌شمار می‌روند و تکریم و گرامیداشت آنان مصداق بارز عمل به مضامین الهی است، زیرا بر همه ما مسلمانان واجب است تا مفاهیم و معارف والای قرآنی را به سبک زندگی خود وارد کنیم و باید قرآن را به‌عنوان متن دانسته و به آن عمل کنیم.

در پایان، جهاددانشگاهی شعبه قم از زحمات ارزشمند قرآنی حیدر کسمایی، استاد و داور بین‌المللی قرآن کریم و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین طباطبایی، حافظ کل قرآن کریم قدردانی و تقدیر کرد

 

کلیدواژه‌ها: قرآن ایکنا مفاخر قرانی


نظر شما :