حجتالاسلام مؤدب مطرح کرد
همکاری سهگانه جهاددانشگاهی، حوزه و دانشگاه؛ گامی به سوی علم اسلامی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا مؤدب، عضو هیئت علمی دانشگاه قم در گفتوگو با خبرگزاری ایکنای درباره نقش دانشگاهیان در آگاهسازی جامعه نسبت به مسائل فقهی اظهار کرد: اولین اقدام باید تبیین ابعاد مسائل فقهی برای آحاد جامعه باشد، بهطور مثال در مسئله ناباروری ضمن حکم فقها، جامعه دانشگاهیان نیز میتوانند در راستای برطرف کردن شبهات علمی و فقهی پاسخگو باشند.
وی در پاسخ به اینکه نظر شما در رابطه با ورود فقه به حوزه ناباروری و ضرورت بررسی ابعاد فقهی اهدای جنین چیست، بیان کرد: فقه برای حل و فصل کردن مشکلات جامعه بهوجود آمده است، بنابراین فقه برای پاسخ به سؤالات درباره درمان ناباروری نیز باید ورود کند، اما تحلیل این ابعاد تا حدودی دشوار است. تاکنون دانشگاههای الهیات در این زمینه نشستهای تأثیرگذاری را برگزار کرده است.
مؤدب در پاسخ به اینکه با توجه به روشهای نوین درمان ناباروری مانند اهدای جنین، اهدای تخمک و رحم جایگزین، به نظر شما این روشها چگونه میتوانند بر مفهوم خانواده در اسلام تأثیر بگذارند، افزود: علم و دانش راهحلهای نوینی را برای درمان ناباروری ارائه کرده که با اصول اسلامی در تضاد نیست، نهاد خانواده در اسلام مهم شمرده شده و هر کمکی در جهت رفع ناباروری در خانوادهها به نوعی کمک به اسلام و جامعه است.
وی در پاسخ به اینکه نقش نهادهای فرهنگی و علمی در راستای ایجاد زمینههای جوانی جمعیت چیست و در این بین نقش جهاددانشگاهی را در این زمینه چطور ارزیابی میکنید، یادآور شد: نهادی مانند جهاددانشگاهی که در درمان ناباروری پیشگام شده است به گسترش و پیشرفت علم نوین کمک شایانی میکند، اگر این نهاد با مراکز حوزههای علمیه و دانشگاههای الهیات ارتباط برقرار کند، زمینه پیشرفت علم در چارچوب اسلام مهیا میشود.
نظر شما :