چهل و چهارمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی/۱۲/
فعالیتهای معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم تشریح شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با اشاره به فرارسیدن چهلوچهارمین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی نهادی است که با هدف گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها در سطح جامعه برای رسیدن به خودکفایی و توسعه امور فرهنگی با همکاری حوزه و دانشگاه و گسترش طرحهای کاربردی بنا نهاده شده است.
وی ادامه داد: خطشکنی، الگوسازی و حرکتآفرینی همواره در این نهاد مورد تأکید بوده و نمود عینی و بارزی داشته و برای شکلگیری تمدن نوین اسلامی یکی از پایههای اصلی در عرصه علم و فناوری است. جهاددانشگاهی با اخلاص و دغدغهمندی انقلاب اسلامی شکل گرفته و میتوان گفت ماهیت فناوری انقلاب اسلامی را متبلور میکند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: جهاددانشگاهی بهعنوان مجموعهای که از جوانان مؤمن، باانگیزه و متخصص تشکیل شده است، با اعتماد به جوانان و اتکا به مدیریت جهادی از ایمان اسلامی و تکیه بر تعهد، توانمندی، تخصص، خلاقیت و نوآوری، پویایی، شور و نشاط و روحیه امید و خودباوری الهام گرفته است.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی همچنین با حمایت مسئولان بهویژه مقام معظم رهبری بهعنوان نهادی مبدع، نوآور، توسعهدهنده و تسهیلگر در حوزههای علمی، فرهنگی و پژوهشی با کارنامهای درخشان از فعالیتها و ابداعات که بسیاری از آنها برای اولینبار در ایران و جهان صورت گرفته، تشکیل شده است.
حسینی بیان کرد: جهاددانشگاهی دارای دو دانشگاه غیرانتفاعی، شش مؤسسه آموزش عالی با ۲۲ هزار دانشجو و ۸۰ هزار فارغالتحصیل، ۳۸ مرکز علمی کاربردی با ۳۲ دانشجو، ۱۶۰ مرکز آموزشی، یک میلیون نفر آموزش کوتاهمدت و مهارتی در سطح کشور، دو هزار و ۳۱۰ دوره آموزشی مهارتی است. ۵۴ هزار نفر از مزایای مشاغل خانگی از سوی جهاددانشگاهی بهرهمند شدند.
وی گفت: جهاددانشگاهی در سطح دانشگاهها فعالیتها را در اشکال و قالبهای متفاوت و ناظر بر فعالیتهای اجتماعی و رشد فردی، عبادی، سیاسی و خانوادگی دنبال کرده است و در قالب شبکههای نظاممند و برنامههای مشخص به پرورش و پختگی نسبی جوانان کمک کرده است تا در ساحتی دیگر به مسیر نوآوری و پیشرفت کشور کمک کند و یاریرسان برای رفع چالشها و نیازهای مختلف کشور باشد. دفاتر دانشگاهی این معاونت در دانشگاههای قم، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه صنعتی قم، دانشگاه حضرت معصومه(س) و دانشگاه علمی کاربردی جهادانشگاهی استان قم فعال هستند.
حسینی با بیان اینکه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم دارای اولویتهای برنامهای ویژه است، افزود: برخی از این برنامهها شامل تقویت هویت و توانمندسازی دانشجویان، شناسایی، کنترل و کاهش آسیبها و مسائل اجتماعی، افزایش مشارکت دانشجویان در برنامهها، ترویج فرهنگ جهاد تبیین، تبیین و ترویج گام دوم انقلاب با رویکرد قشر جوان، توسعه مشارکت با طیفهای مختلف دانشگاهی، برنامههای محتوایی و طرحهای مطالعات فرهنگی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تأکید بر نوآوری و ایدهپردازی است.
معاون فرهنگی جهادانشگاهی قم بیان کرد: تمام این موارد با تأکید بر کیفیت برنامههای فرهنگی، فراگیر بودن، نشاط اجتماعی، اجرای برنامه در خوابگاههای دانشجویی، افزایش روحیه امید و خودباوری، افزایش اعتماد بهنفس و خودشناسی، کارآفرینی و خلاقیت، اشتغالزایی و مهارتآموزی است.
فعالیتهای سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی قم
وی در تشریح فعالیتهای سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی قم بهعنوان یکی از مراکز تابعه این معاونت گفت: سازمان دانشجویان جهادانشگاهی قم با کسب مجوز موافقت قطعی در سال ۱۳۹۹ تأسیس و با ارتباطگیری با جامعه دانشگاهی، برگزاری بیش از ۱۹۰ برنامه فرهنگی ویژه دانشجویان، مشارکت فعال با دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی، شرکت در شورای فرهنگی دانشگاهها، برپایی غرفه و نمایشگاه معرفی جهاددانشگاهی، چاپ گاهنامه «مسیر» ویژه نودانشجویان، چاپ و توزیع دفترچه «دانشجو، مهارت، آینده» و مشاوره و هدایت تحصیلی دانشجویان در حال فعالیت است.
حسینی با بیان اینکه دو هزار و ۴۰۰ نفر دانشجو عضو سازمان دانشجویان شعبه قم هستند، ادامه داد: جهاددانشگاهی قم دارای هفت هسته دانشجویی در دانشگاههای استان قم بوده و با مزیتسازی ویژه اعضای شعبه سازمان دانشجویان و تقدیر از دانشجویان عضو فعال در این دانشگاهها فعالیت میکند.
مرکز تخصصی آسیبهای اجتماعی
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با بیان اینکه یکی دیگر از مراکز تخصصی این معاونت، مرکز تخصصی آسیبهای اجتماعی است، گفت: این مرکز در سال ۱۳۹۷ آغاز به فعالیت کرده و برنامههای مختلفی از قبیل شناسایی و ارتباطگیری با اساتید خبره، برگزاری کارگاه و دورههای مهارتآموزی، ارائه طرحهایی با رویکرد نوآوری اجتماعی، اجرای طرح کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی برای دو سال متوالی در دانشگاههای استان قم و تدوین بیش از ۲۰ طرح در حوزه آسیبهای اجتماعی را در دانشگاههای استان اجرا کرده است.
وی ادامه داد: این مرکز در طول فعالیت خود با بیش از ۷۰ استاد برجسته در حوزههای مختلف مربوط به آسیبهای اجتماعی ارتباطگیری و جلسات مختلف برگزار کرده است که این جلسات شامل جلسات شورای سیاستگذاری، هیئت اندیشهورز و جلسات همفکری است.
حسینی گفت: مرکز تخصصی آسیبهای اجتماعی تاکنون بالغ بر ۳۱۸ کارگاه و دوره مختلف برگزار کرده است که کارگاه حل تعارض در روابط با دیگران، مهارت ارتباطی، مدیر هیجانات خود باشید، درسهایی برای زندگی عاقلانه و موفق، همسرگزینی، سبک زندگی دخترانه، مهارت برقراری ارتباط مؤثر، نقشه راه تابآوری، مهارت حل مسئله و تصمیمگیری در زندگی، مهارت نه گفتن در زندگی، همایش دلبری خانوادگی و کنترل خشم و احساسات نمونههایی از این کارگاههاست.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: طرح دیگری نیز با عنوان محلهیار توسط این سازمان ویژه فعالان و کنشگران اجتماعی محلات، گروههای جهادی، مسئولان و مربیان گروههای فرهنگی، دبیران گروه محراب شهر و علاقهمندان به فعالیتهای اجتماعی محلهمحور با حضور اعضای شورای اسلامی کلانشهر قم با موضوعات خلاقیت و نوآوری، تیمسازی و شبکهسازی، تسهیلگری، مهارتهای حل مسئله، ارتباط مؤثر، هویت شهری و شهروند و... به مدت ۱۲ ساعت برای بیش از ۱۲۰ نفر برگزار شد.
مرکز هنر و رسانه مهرا
حسینی در تشریح فعالیتهای مرکز هنر و رسانه مهرا بهعنوان یکی دیگر از مراکز زیر نظر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: تولید ۵۰ محتوا و محصولات فرهنگی (فیلم، پادکست، کلیپ، موشن گرافی) و ساخت ۱۸۰ فرم پرداخت آنلاین آموزشی و راهاندازی سیستم ثبتنام آنلاین، ارتقای تجهیزات مرکز مهرا، توانمندسازی نیروی انسانی جهت اخذ پروژه خارج از جهاددانشگاهی، انجام کلیه امور چاپ و نشر مربوط به معاونت آموزش و فرهنگی و ستفا و مشاغل، تولیدات محتوایی جشنوارهها و رویدادهای جهاددانشگاهی، اخذ پروژه شهرک شکوهیه تولید محتوای همایش رشد کسبوکار و تولیدات ویدئویی(تیزر) از جمله فعالیتهای این مرکز در یک سال گذشته است.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) شعبه قم
وی ادامه داد: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) شعبه قم، یکی دیگر از مراکز تخصصی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی است که در سال ۱۴۰۲، ۱۳ طرح ملی و استانی توسط این مرکز انجام و ۱۴ مورد طرح پژوهشی با شهرداری قم نیز تدوین و پروژهیابی شد، همچنین ایسپای قم در شورای فنی ایسپای کشور عضو شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم از مرکز انتشارات بهعنوان مجموعه دیگری از معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم یاد کرد و گفت: در این مجموعه در یک سال گذشته، ۱۵ عنوان کتاب منتشر و ۸ عنوان نیز در دست اقدام است و اقداماتی از قبیل اخذ مجوز قطعی، اخذ مجوز نشر دیجیتال در سال ۱۳۹۹، برنامه فصل سخن، مسابقه پایاننامه سه دقیقهای و مسابقه کتابخوانی نیز به انجام رسیده است.
خبرگزاری ایسنا و افتخارات آن
حسینی در خصوص عملکرد خبرگزاری ایسنا بهعنوان یکی از خبرگزاریهای زیرنظر جهاددانشگاهی در سال گذشته اظهار کرد: تعداد اخبار منتشر شده در خبرگزاری ایسنا بیش از دو هزار و ۱۰۰ خبر با بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ بازدید بدون استفاده از فضای مجازی بوده و چهار نفر نیز در ایسنای قم در یک سال اخیر مشغول به فعالیت بودهاند.
وی در خصوص افتخارات کسب شده توسط خبرگزاری ایسنا در یک سال اخیر بیان کرد: تجلیل بهعنوان دختر برتر در بخش رسانه هفتمین دوره جشنواره شمیم ریحان توسط خبرنگار ایسنا قم و کسب رتبه برتر در بخش مصاحبه جشنواره استانی زائران کریمه اهل بیت(ع) بخشی از این افتخارات است.
خبرگزاری بینالمللی قرآن کریم(ایکنا)
معاون فرهنگی جهادانشگاهی قم در تشریح عملکرد خبرگزاری ایکنا نیز اظهار کرد: این خبرگزاری با انتشار دو هزار و ۶۷۰ خبر و حدود ۱۵ هزار بازدید، رتبه اول کشوری را در سال گذشته کسب کرد؛ همچنین در سال گذشته خبرگزاری ایکنا بهعنوان تنها رسانه استان در شورای توسعه قرآنی استان و کارگروه مهدویت عضو شد.
حسینی ادامه داد: خبرگزاری ایکنا در سال گذشته ستاد خبری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان سراسر کشور در دانشگاه قم و مسابقات قرآن اوقاف قم توسط خبرگزاری ایکنای قم به انجام رسید. کسب عنوان شایسته تقدیر بخش گزارش سوگواره بینالمللی ملت امام حسین(ع) توسط خبرنگار ایکنا، کسب رتبه دوم در بخش روایت و داستان کوتاه در جشنواره ماتمدن سازیم توسط خبرنگار ایکنا، کسب رتبه دوم در بخش خبر جشنواره ماتمدن سازیم توسط خبرنگار ایکنا، برگزیده جشنواره ملی نماز و نیایش، کسب عنوان بانوی شاخص جهاددانشگاهی کل کشور، کسب عنوان اثر شایسته تقدیر در چهارمین جشنواره مهدویت، کسب مقاوم دوم جشنواره عکس ثبت لحظههای تشییع شهدا، کسب رتبه اول بخش مصاحبه نهمین جشنواره رسانهای ابوذر و کسب مقام دوم جشنواره ابوذر بخشی از این افتخارات است.
وی اظهار کرد: کسب رتبه سوم بخش گزارش در نهمین جشنواره رسانهای ابوذر، کسب عنوان شایسته تقدیر بخش گزارش جشنواره رسانهای ابوذر استان قم، کسب عنوان اثر شایسته تقدیر در چهارمین جشنواره مهدویت، برگزیده جشنواره عکس مشعل، کسب عنوان جوان برتر استان قم در عرصه رسانه، کسب عنوان رتبه اول بخش مصاحبه جشنواره ملی مهدویت، کسب مقام اول جشنواره مهدویت در بخش عکس و کسب مقام اول جشنواره بینالمللی عکس هنر هیئت بخشی دیگر از این افتخارات است.
حسینی با اشاره به ارتباط مداوم ایکنای قم با مؤسسات قرآنی استان و فعالان قرآنی و پیگیری مطالبات آنان بیان کرد: معرفی ایکنا بهعنوان رسانه برتر استان توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ایجاد زمنیه پیگیری بیمه فعالان قرآنی استان و مطالبه مداوم از متولیان قرآنی استان، ایجاد و پیگیری پروندههای خبری شامل درمان معنوی در روانشناسی، تربیت دینی نوجوان، دغدغههای مؤسسات قرآن، ازدواج موفق و آسیبشناسی طلاق، پیرغلامان حسینی و رشد قرآنی از دیگر اقدامات و افتخارات خبرگزاری ایکنای قم است.
افتخارات معاونت فرهنگی جهادانشگاهی استان قم
معاون فرهنگی جهادانشگاهی قم در ادامه به افتخارات کسب شده توسط بخشهای مختلف معاونت فرهنگی جهادانشگاهی استان قم اشاره کرد و گفت: کسب لوح سپاس به عنوان داور انتخاب جوانان برتر استان در هفته جوان از اداره کل ورزش و جوانان استان قم، عضویت بهعنوان هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج سازندگی سپاه علی بن ابیطالب(ع) و کسب دو لوح سپاس در اجرای نظرسنجی ملی در خصوص چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از جمله افتخارات معاونت فرهنگی طی یک سال اخیر است.
حسینی در تشریح برنامههای ستادی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم اظهار کرد: در قسمت برنامههای داخلی ویژه جهادگران، برنامههای اهدای خون، مسابقه نسیم بهار، نشست تعامل سازنده والدین با فرزندان، سلسله نشستهای خلاقیت و کارآفرینی، غبارروبی مزار شهدای مدافع حرم، مسابقه کتابخوانی میلاد امام حسن مجتبی(ع) و کارگاه خبرنویسی را انجام داده است.
معاون فرهنگی جهادانشگاهی قم گفت: همچنین از سال 1395تا 1400 این معاونت رئیس کارگروه دانشجویی و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه فجر استان با تعداد ۱۸ جلسه هماهنگی و برگزاری بیش از ۵۰ برنامه هماهنگ در ایامالله دهه فجر است.
وی از طرحهای استانی معاونت فرهنگی بهعنوان یکی دیگر از برنامههای فرهنگی جهاددانشگاهی یاد کرد و افزود: پروژه طرح ملی اطلاعرسانی و آگاهیبخشی طرح احیا و تعادلبخشی آب و طرح تبیین بیانیه گام دوم انقلاب از جمله طرحهای استانی این معاونت است.
حسینی در خصوص دیگر برنامههای شاخص این معاونت تصریح کرد: برگزاری اولین فتوماراتن ملی مهدوی، دیدار با مفاخر، جشنواره استانی تا بالندگی، جشنواره کالای ایرانی گامی به سوی بالندگی، رویداد ایده تاپ، رویداد چارهجو از جمله برنامههای انجام شده توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی قم گفت: برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم استان قم با رونمایی کتاب خاطرات و زندگینامه شهدای مدافع حرم، مشارکت در برگزاری هشتمین به رنگ روشن، برگزاری اولین دوره طرح ملی فن فرهنگ، برگزاری اولین دوره طرح ملی راه بلد، برگزاری مسابقات المپیک خوابگاهی، برگزاری سه جلسه نقد و بررسی کتاب، برگزاری ۱۰ برنامه مناسبتی در دانشگاههای دارای شعب، انجام ۱۰ مسابقه، برگزاری شش پویش، برگزاری ۱۲ بازدید علمی، فرهنگی و تفریحی، برگزاری پنج کارگاه صندلی تجربه و برگزاری ۲۰ نشست تخصصی ازجمله اقدامات معاونت فرهنگی طی یک سال اخیر است.
حسینی با اشاره به عضویت این معاونت در شوراهای مختلف استان قم بیان کرد: از جمله این عضویتها میتوان به عضویت در شورای فرهنگ عمومی استان، هیئت اندیشهورز شورای فرهنگ عمومی استان، هیئت اندیشهورز اجتماعی فرهنگی استانداری قم، شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای استان قم، کمیته هماهنگی فعالیتهای دانشجویی و دانشگاهیان ستاد دهه فجر استان، ستاد بازآفرینی شهرستان قم، شورای فرهنگی دانشگاههای استان قم، شورای سیاستگذاری صیانت از خانواده استان قم، ستاد ساماندهی جوانان استان قم و کمیته هویت ادارهکل ورزش و جوانان قم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این معاونت پیشنهاداتی را در حوزه برنامههای فرهنگی به ارگانها ارائه داده تصریح کرد: برخی از این پیشنهادات عبارتند از تعدد مراکز فرهنگی در استان قم، شناخته شدن معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم بهعنوان درگاه ورود دانشجویان و نخبگان به جامعه و ایجاد سرمایه اجتماعی و تربیت نیروی انسانی کارآمد جهت ورود به جامعه، مزیتسازی و ظرفیتسازی جهت افزایش مشارکت دانشجویان، استفاده از ظرفیت خوابگاههای دانشجویی، تعامل و همافزایی با فعلان حوزه دانشجویی، توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی و توجه بیشتر به حوزه اجتماعی.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم در خصوص برنامههای اجرا شده در دانشگاههای قم توسط این معاونت بیان کرد: این برنامهها شامل مسابقات اعم از مناظرات دانشجویی، ورزشی، کتابخوانی و ادبی و هنری؛ اردوها اعم از اردوی نمایشگاه بورس، پژوهشگاه رویان، مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی؛ کارگاهها، نشستهای تخصصی، همایشها، دورههای توانمندسازی، سهشنبههای مهدوی است.
حسینی با اشاره به اقدامات فرهنگی انجام شده در دوران کرونا توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی قم گفت: سلسله نشستهای مجازی چالش کرونا و زندگی مؤمنانه، همایش ملی کرونا و زندگی مؤمنانه، برگزاری نشستهای حکومت جهانی موعود در قرآن کریم، ارائه طرح حمایت روانی در بحران با رویکرد مقابله با ویروس کرونا، ارائه طرح ایجاد و توسعه کسب و کار الکترونیک در دوران کرونا و پساکرونا با رویکرد جهش تولید از جمله این اقدامات است.
جشنواره مهدویت؛ برنامه شاخص جهاددانشگاهی قم
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم یکی از برنامههای شاخص این مرکز را جشنواره مهدویت برشمرد و بیان کرد: جهاددانشگاهی قم از سال ۱۳۹۷ تاکنون چهار دوره جشنواره ملی مهدویت را با رویکردهای مختلف در هر سال اعم از رویکرد چالشهای اعتقادی ـ فرهنگی و اجتماعی ـ سیاسی، رویکرد آمادگی برای ظهور و تمدنسازی، رویکرد گفتمانسازی مهدویت با تکیه بر موعودیاوری و رویکرد گفتمانسازی مهدویت با تکیه بر مفهوم انتظار را برگزار کرده است.
مرکز تخصصی خانواده فرداد
حسینی با اشاره به راهاندازی مرکز تخصصی جامع خانواده فرداد گفت: این مرکز در حوزههای آموزش و مهارتافزایی، مشاوره و درمان و مطالعاتی با رویکردهای پرورش روحیه کارآفرینی و خلاقیت، تجربه مهارتهای زندگی، استعداد و تفکر پروری و پرورش و رشد شخصیت آغاز به کار کرده است.
وی بیان کرد: برگزاری دورههای پیش مهارت دبستان، کلاسهای تابستانه کودکان و نوجوان، استعدادیابی و پرورش استعداد، مشاوره خانواده، تحصیلی و ازدواج بخشی از برنامههای این مرکز بهشمار میرود.
نظر شما :