نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با موضوع اقتصاد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحداستان قم عادل علیپور مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قم در ابتدای این نشست عنوان کرد: امیدواریم با برگزاری این نشستها، برنامه ریزی درستی در جهت رفع نگرانیها و مطالبات مقام معظم رهبری داشته باشیم تا بتوانیم به راهکارهای درستی در جهت اعتلای اقتصاد دست یابیم.
وی افزود: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و سیاستهای اقتصاد مقاومتی، قطع وابستگی به نفت است که باید عملی شدن آن مورد توجه قرار بگیرد، تمام کشورهایی که اقتصادشان به یک محصول وابسته است، در بحرانها با مشکل مواجه میشوند.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان قم بیان کرد: البته خوشبختانه گامهای خوبی در جهت کاهش اتکا به نفت برداشته شده است و در بودجه ریزی سال جدید نیز این مورد بیشتر لحاظ شده است و در بخش بودجه عمومی، اتکا به نفت کمتر از 25درصد است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نکات مهم در گام دوم انقلاب در حوزه اقتصادی، کاهش تصدیگری دولت و برون سپاری بخشها است که در پیشرفت اقتصادی کشور بسیار اثرگذار خواهد بود و باید به دنبال مردمی کردن اقتصاد باشیم.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، نقاط قوت و ضعف اقتصادی در چهل سال گذشته را هوشمندانه ذکر کرده است و اگر بتوانیم به رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت اقتصادی بپردازیم، قطعا شاهد اقتصادی قوی و بالنده در گام دوم انقلاب خواهیم بود که فشارهای بیگانگان نیز بر آن تاثیر نخواهد گذاشت.
محمد حیدری رییس جهاد دانشگاهی واحد استان قم نیز در این جلسه با تشریح طرح تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تصریح کرد: هدف از برگزاری این نشست، رسیدن به راهکارهایی در جهت رفع نقاط ضعف اقتصادی و عملیاتی کردن آن است.
وی ادامه داد: موضوع شفافیت اقتصادی و همچنین مردمی کردن اقتصاد از مهمترین راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و در پی عملی کردن آن باشیم؛ توسعه سرمایه فیزیکی به تنهایی نمیتواند زمینه ساز رشد اقتصادی باشد و باید همه جوانب و شاخصهها متوازن رشد کنند.
علی حسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان قم نیز عنوان کرد: با برگزاری نشست هیات اندیشه ورز طرح تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، روش برگزاری طرح تبیین با اجماع نخبگانی و خبرگانی انتخاب شد و بر همین اساس متخصصین امر در هر حوزه، به تبیین و بررسی 7توصیه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب میپردازند که در این نشست موضوع اقتصاد محوریت دارد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در موضوع اقتصاد به موانع و مشکلات موجود اقتصاد کشور پرداخته است و همچنین راهکارهایی را بطور هوشمندانه ارائه کردند که بخش زیادی از آن در تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است.
حسینی تصریح کرد: باید راهکارهای ارائه شده در راستای تقویت اقتصاد کشور، در قالب طرحهای عملیاتی پیاده سازی شود و هر دستگاه به وظایف خود عمل کند تا شاهد تحقق اقتصادی مقاوم و پویا در کشور باشیم.
سید محسن سجادی، عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه مفید قم در این نشست اظهار کرد: این تفکر که هر چیزی که در خارج تولید میشود، در داخل تولید کنیم، یک تفکر شکست خورده است و باید به دنبال توسعه اقتصادی و تولید محصولات با مزیت نسبی و ظرفیت صادراتی باشیم.
وی ادامه داد: باید به دنبال تولید کالاهایی باشیم که رقبای اقتصادی به آن نیاز دارند و نتوانند آن را تحریم کنند که این موضوع در حوزه نفت مصداق دارد و دیدیم که با وجود تحریمها، به دلیلی نیازی که به نفت وجود داشت، نتوانستند به کلی آن را تحریم کنند.
وی اضافه کرد: البته نفت ثروت کشور است که ما اکنون متاسفانه آن را به فروش میرسانیم ولی باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که مانند نفت، مزیت نسبی داشته و نیاز به آن وجود داشته باشد و این موضوع به استحکام اقتصاد کشور کمک بسیاری خواهد کرد.
سجادی تاکید کرد: متوسط رشد اقتصادی در طول چهل سال اخیر حدود 2درصد بوده است و به همین جهت است که مقام معظم رهبری تاکید دارند که در بحث اقتصادی نتوانستیم خوب عمل کنیم؛ همچنین رشد موجودی سرمایه در پس از انقلاب کمتر از 5درصد بوده است و این به دلیل وابستگی به نفت و مدیریت غلط اقتصادی است که در گام دوم انقلاب باید به دنبال تولید محصولات جایگزین نفت باشیم و به رفع مشکلات مدیریتی بپردازیم.
وی گفت: رویکردهای مختلفی در دلایل رشد اقتصادی یک کشور وجود دارد و باید در گام دوم نقلاب از تجربیات موفق استفاده کنیم و دوباره از راهکارهای شکست خورده استفاده نکنیم؛ برای رشد متوازن باید همه شاخصههای رشد همزمان دنبال شوند و در غیر این صورت با مشکلهایی مواجه میشویم.
محمد خیرالله پور نماینده سازمان امور مالیاتی استان قم نیز در این جلسه عنوان کرد: یکی از اشکالات اقتصادی، عدم تناسب رشد سرمایههای فیزیکی و سرمیاههای انسانی است که این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث ایجاد مشکلات در کشور شده است، عدم ارتباط درست دانشگاه و بحثهای علمی با بدنه اجرایی کشور است که موضوعات اجرایی و علمی از هم جدا افتادهاند که باید این موضوع اصلاح شود تا بتوانیم به راهکارهای درستی دست یابیم.
خیرالله پور بیان کرد: برای رشد لازم نیست که همه شاخصهها از ابتدا متوازن پیش بروند و لازم است سرمایههای فیزیکی ایجاد شود و سپس به دنبال سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی و سپس رشد باشیم.
محمدعلی رنج کشیده معاون آموزشی مرکز مطالعات اقتصادی مقاومتی حوزه علمیه عنوان کرد: طرحها و الگوهایی برای رفع مشکلات اقتصادی در گام دوم انقلاب وجود دارد که در مرکز مطالعات اقتصاد مقاومتی احصا شده است که یکی از این طرحها، الگوی اقتصادی آیت الله شاه آبادی است که حدود 50سال قبل نگارش شده است و در همان زمان در برخی کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفت و میتوان گفت طرح اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری نیز در امتداد همین الگو است و باید از این الگوها استفاده شود.
وی اضافه کرد: طرحهایی که برای اصلاح نظام اقتصادی و بانکی ارائه شده است، مشکلات بیشتری را در پی خواهد داشت و باعث ایجاد معضلات بزرگتر میشود که لازم است این طرحها اصلاح شود و طرحها و الگوهایی ارائه شوند که موجب رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت شوند.
نیره مظهر معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی استان قم عنوان کرد: مقام معظم رهبری یک نگاه جامع و آیندهنگرانه در بیانیه گام دوم انقلاب داشتند که هدف نهایی تشکیل تمدن نوین اسلامی بیان شده است و باید در عرصههای مختلف تلاش شود تا به راهکارهای عملیاتی جهت تحقق بیانات مقام معظم رهبری دست یابیم.
حمزه معلی معاون علمی مرکز مطالعات اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه تصریح کرد: باید ظرفیتهای دستگاهها و نهادهای استان در جهت تحقق مطالبات بیانیه گام دوم انقلاب مشخص شود و در راستای ظرفیتها برنامه ریزی صورت گیرد.
وی ادامه داد: توصیه سوم مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب مربوط به موضوع اقتصادی است و البته این بدین معنا نیست که در مابقی توصیهها، موضوع اقتصادی مطرح نیست و در باقی حوزهها موضوع اقتصادی به صورت غیر مستقیم وجود دارد.
معلی اظهار کرد: یکسری از وظایف حاکمیتی است و البته نباید وظایف مردمی را نادیده بگیریم و اگر بخواهیم اقتصاد کشور مقاوم و پویا باشد، تکیه بر دانش، فناوری و فکر جوان بسیار اثرگذار است و باید مورد توجه باشد.
وی گفت: تبیین پیشرفتهای اقتصادی انقلاب اسلامی باید برای عموم مردم صورت بگیرد، رتبه اقتصادی قبل از انقلاب 26بوده است و اکنون با وجود کاهش تولیدات نفت و تحریمها به رتبه 18رسیدهایم و باید این پیشرفتها برای مرم تبیین شود.
معاون اقتصادی مرکز مطالعات اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه تاکید کرد: استان قم میتواند به عنوان یک الگو در جهت مردمی کردن اقتصاد باشد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
شهاب سامی کارشنای شرکت بورس استان قم نیز در این جلسه عنوان کرد: یکی از نکات مهم در پیشرفت اقتصادی، موضوع شفافیت است و تحقق آن هزینه بسیاری ندارد ولی بسیار تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال مناقصات زیادی در استان قم وجود دارد که نیاز است این موضوع شفاف باشد تا مشارکت مردمی افزایش پیدا کند.
محمدعلی قمی نماینده کمیسیون هماهنگی بانکها استان قم در این جلسه اظهار کرد: عدم وجود شفافیت در ساختار اقتصادی باعث ایجاد مشکلات بسیاری مانند فرار مالیاتی میشود و این موضوع باعث کاهش مشارکت و انگیزه تولیدکنندگان میشود.
حامدرضا افشاری مدیر برنامهریزی اقتصادی شهرداری قم عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب مانند بقیه سندهای بالادستی، در حوزه استراتژیک تعریف میشود و دستگاههای اجرایی باید این اسناد را به راهکار و طرح تبدیل شود تا خروجی و اثرگذاری داشته باشد.
وی ادامه داد: استان قم مزیتها و ظرفیتهای بخصوصی دارد که باید از آن در جهت اعتلای اقتصاد استفاده شود و طرحهای موجود اقتصادی، بومی سازی شود؛ تعداد بالای زائرین و مسافرین، قیمت پایین اجناس و وجود شرکتهای استارتاپی قوی در استان قم ظرفیتهای مناسبی محسوب میشوند که باید از آن استفاده کرد.
فاطمی نیا رییس اداره اشتغال تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه بیان کرد: باید بیانیه گام دوم انقلاب در قالب طرح در هر بخش ارائه شود و قابلیتهای اجرایی آن نیز مورد توجه قرار بگیرد؛ همچنین ظرفیتهای استان قم نیز در طرحها باید دیده شود تا کارایی و اثرگذاری مطلوبی در استان داشته باشد.
نظر شما :