نشست شهرهوشمند از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) برگزار شد.

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۲:۰۰ کد : ۹۵۴ پژوهش و فناوری
تعداد بازدید:۱۰۳۸
نشست شهر هوشمند؛ ضرورت یا انتخاب دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی عش آل محمد (ص) روز چهارشنبه نهم خردادماه ۱۳۹۷ به همت جهاددانشگاهی واحد استان قم در سالن همایش های شهرداری قم برگزار شد.
نشست شهرهوشمند از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم این نشست با سخنرانی مهندس رنجبر معاون برنامه ریزی شهرداری آغاز شد و با برگزاری دو پنل تخصصی و سخنرانی هوشنگ بشارتیان عضو کمیسیون دولت الکترونیکی، دکتر سید مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم و سیده شبنم فاطمی سرپرست مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم به کار خود ادامه داد.
 
مهدی رنجبر معاون برنامه‌ریزی شهرداری در ابتدای این نشست با بیان اینکه برای اولین بار چشم اندازی دارای مصوبه مراجع رسمی کشور در دست داریم، اظهار کرد: این سند در شش گزاره است که یکی از آنها به هوشمندسازی شهر می پردازد؛ دستگاه‌های اجرایی در این زمینه باید خود را برای رسیدن به نقطه آرمانی تجهیز کنند و گام هایی که بر می دارند بر اساس الگوهای آرمانی باشد.
 
رنجبر با اشاره به این که مساله شهر هوشمند، دغدغه مناسب و فوق العاده‌ای برای شهر کریمه اهل بیت(ع) است افزود: شهرداری به عنوان بازوی اجرایی مدیریت شهری، از 4 سال پیش در ادامه فعالیت‌هایی که انجام شده بود، بر اساس ماموریت وزارت کشور به دنبال تدوین چشم اندازی برای شهر قم گام برداشت و در افق 20 ساله 1414 چشم اندازی برای شهر تصویب شد.
 
هوشنگ بشارتیان عضو کمیسیون دولت الکترونیکی نیز در نشست شهر هوشمند با بیان اینکه شهر هوشمند نیازمند دید سیستمی است، بیان کرد: شهر هوشمند به عنوان یک ابرسیستم از انواع سیستم های شهری است که با فناوری اطلاعات ارتقا پیدا کردند و هدف اصلی آنها ارتقای کیفیت زندگی مردم است.
 
هوشنگ بشارتیان با اشاره به آغاز مباحث شهر هوشمند در کشور عنوان کرد: اتحادیه اروپا به ارکان شهر هوشمند اشاره کرده است که از جمله آنها می توان به اقتصاد، مدیریت هوشمند (با عاملیت شهرداری با اشاره به تمایزات الکترونیکی کردن با هوشمند سازی)، محیط، شهروندان و مشارکت آنها اشاره کرد. 
 
وی گفت: بخش انرژی و حمل ونقل یکی از مهمترین ارکان مدیریت شهری است که در مدیریت حمل و نقل باید از سیستم های هوشمند استفاده کرد؛ برای ساخت شهر الکترونیکی و هوشمند نیازمند زیرساخت های ملی و منطقه ای هستیم.
 
شهردار قم نیز در نشست تخصصی شهر هوشمند ضرورت یا انتخاب گفت: در شهرداری محدودیت بودجه ای برای فناوری اطلاعات و عرصه فرهنگی نداریم؛ درست است که دچار مشکل اقتصادی هستیم ولی اجازه نمی دهیم که این دو بخش دچار مشکل اقتصادی شود.
 
سیدمرتضی سقاییان نژاد با اشاره به لزوم حرکت به سمت مباحث عملیاتی در هوشمند سازی شهر گفت: بیش از دو دهه است که در خصوص شهرداری الکترونیکی، دولت الکترونیکی و... صحبت می کنیم؛ باید تلاش کنیم که از مباحث تکراری جلوگیری شود؛ قطعا یک سری زیرساخت ها در این عرصه دارای اهمیت است، زیرساخت های علمی وجود دارد ولی کسانی که در بازار کسب و کار حضور دارند یک سری آشتفگی ها دارند که یکی از مشکلات آنها در عرصه قانونی است.
 
شهردار قم اظهارکرد: شرکت های متعددی در کشور وجود دارد ولی در راستای هوشمند سازی شدن کشور باید آسیب شناسی و تاثیرسنجی شود که کارایی این نهادها به چه میزانی بوده است؛ در واقع زیرساخت های تجهیزاتی نیز از جمله جزیره های مختلف در حال انجام کار است.
 
شهردار قم بیان کرد: شهروند الکترونیکی در شهر هوشمند باید آموزش ببیند؛ نهاد مسئول آموزش دهنده نیز باید مشخص شود؛ آموزش های لازم باید در یک فضای جدید شکل گیرد؛ ستادی که قرار است در این عرصه تشکیل شود، باید تقسیم وظیفه کند؛ آموزش، استفاده از مشترکات دستگاه ها و ظرفیت ها، مشخص شدن مسئولیت ها و جدول زمان بندی باید در این عرصه مشخص شود؛ در نشست بعدی باید این موضوعات پیگیری شود.
 
در ادامه سرپرست مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم با اشاره به برگزاری سلسله نشست‌های "عش آل محمد(ص)" عنوان کرد: فضای یأس و ناامیدی، اندیشه‌ها را می خشکاند و شهر بی اندیشه نیز محکوم به زوال است؛ به همین دلیل این نشست ها علاوه بر مسیر خود به دنبال ایجاد حال و هوای تازه بر روح کسل شهر است.
 
سیده شبنم فاطمی گفت: این نشست‌ها به دنبال بیدار کردن اندیشه های خاموش است؛ پویایی حوزه اندیشه‌ورزی باعث شد که این سلسله نشست ها برگزار شود؛ آینده نگری از مهمترین مشخصه های این نشست ها است.
 
وی افزود: مساله محوری و راهبردسازی در این نشست ها یک رویکرد بسیار مهم است؛ تجربه برگزاری نشست اول نشان داد که سیستم غالب شهر در سیستم‌های درونی خود قادر به حل مسایل خود نیست؛ مشکل نیز فقط افراد نیستند بلکه مشکل در ساختارهای کهنه حکمرانی است؛ سیستم حکمرانی از درون خود نمی تواند به حل مساله بپردازد بلکه باید تشکل های مردم‌نهاد گره از این مشکل باز کنند.
 
فاطمی اظهارکرد: علاوه بر دمیدن روح زندگی، نیازمند حضور نهادهای مردمی هستیم تا قدرت تغییر را به بدنه حکمرانی شهر بازگردانند؛ نشست اول به مساله اقلیم در مساله شهرسازی پرداخت؛ این نشست به ما ثابت کرد که این عرصه یک متولی خاص ندارد؛ اقلیم امروزه به یک معضل برای شهر ما مبدل شده است ولی حکمرانی نمی تواند به تنهایی این حوزه را مدیریت کند.
 
 
در پایان نشست تخصصی شهر هوشمند؛ ضرورت یا انتخاب، با صدور بیانیه ای و تاکید بر بر لزوم همگرایی در بازشناسی ضرورت وساماندهی دقیق عناصر مختلف شکل دهنده به شهر هوشمند، به کار خود پایان داد.

نظر شما :