استفاده از توانایی فنی جهاددانشگاهی در استفاده بهینه از تصفیه خانههای فاضلاب استان
مدیرکل دفترفنی استانداری قم بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیتهای جهاددانشگاهی درزمینه تکمیل و استفاده بهینه از تصفیه خانههای استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم دکتر محمد حیدری رئیس این واحد به همراه دکتر سعید میرزایی رئیس جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی و پژوهشکده علوم پایه کاربردی ظهر روز دوشنبه 7 اردیبهشت ماه با حضور در استانداری قم با مهندس مرتضی رحمان نیای دیدار و گفت وگو کردند.
در ابتدای این نشست، دکتر محمد حیدری با اشاره به تاریخچه شکل گیری جهاد دانشگاهی و آثار و برکات تلاش های چهل ساله این نهاد انقلابی گفت: یکی از مهمترین فعالیت های آموزشی و فرهنگی و بین بخشی جهاددانشگاهی کشور تلاش در جهت مهارت یابی دانشجویان برای حضور در بازار کار است که در همین زمینه صدها هزار نفر آموزش دیده اند.
وی با ذکر این مطلب که امروزه لاپاراسکوپی توسط جهاددانشگاهی قم به فعالان این عرصه در استان تدریس می شود گفت: این خدمات تخصصی اگر در این فضا آموزش داده نشود در سیستم آموزشی رایج انجام نمی شود؛ پرورش یازده هزار کمک پرستار توسط جهاددانشگاهی که همگی آنها جذب مراکز درمانی شدند از جمله خدمات اخیر جهاددانشگاهی است.
وی عنوان کرد: در عرصه هایی چون پیوند صنعت و دانشگاه نیز خدمات شایانی انجام شده است تا محصولات دانشگاه به کالا یا خدمت مبدل شود؛ راه اندازی صنایع مهمی که در کشور وجود نداشت و یا حل کردن مشکلات صنایع مختلف، از کارکردهای جهاددانشگاهی در سالهای پس از انقلاب بوده است.
حیدری اظهارکرد: ساخت دکل های نفتی و بارگیری نفت و اصلاح سیستم آلودگی هوا در کارخانجات کشور و طراحی و... از جمله فعالیتهایی است که جهاددانشگاهی در کشور انجام می دهد؛ در عرصه پژوهش نیز تحقیقات از صفر آغاز می شود و تا رسیدن به قله های علم پیش می رود؛ در مورد سلول های بنیادی نیز جهاد بنیانگذار بود و رهبر معظم انقلاب نیز همیشه به نیکی از این تحولات یاد می کنند.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: پژوهشگاه های تخصصی صنعتی وسنگین وعلوم پایه جهاددانشگاهی از معتبرترین مراکز پژوهشی کشور به شمار می روند که کارهای سنگینی در کشور انجام داده اند؛ طراحی، ساخت، اجرا و اصلاح تصفیه خانه های فاضلاب از تخصص های پژوهشگاه علوم پایه جهاددانشگاهی است که این تخصص کاملا در استان قم مورد نیاز است و جهاددانشگاهی نیز حاضر است این تخصصی که با سالها تلاش علمی جهادگران متخصصی که با دانش روز ایجاد شده است را در خدمت استان قراردهد.
وی گفت: جهاددانشگاهی قم با راه اندازی نشست های عش آل محمد(ص) سعی دارد که مشکلات عمده استان قم را با فعالیت بین بخشی با حضور نهادهای مسئول و سرمایه گذار و بهره بردار و فعالان و کارشناسان علمی بررسی کرده و تا حصول نتایج محسوس این تلاش را ادامه دهد؛ در این عرصه اقلیم استان قم، بافت های فرسوده، ساخت و ساز، امنیت وشهرسازی و... مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر میرزایی:
تخصص جهاددانشگاهی برای حل بومی مشکلات تصفیه خانههای فاضلاب
در ادامه این نشست دکتر سعید میرزایی رئیس پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی با ذکر این مطلب که این پژوهشکده در ۷ گروه علمی فعالیت می کند گفت: فعالیت هایی که این مراکز علمی دنبال می کنند جزو خلاهای جدی کشور بود که خوشبختانه همیشه مورد عنایات مقام معظم رهبری نیز واقع شده است.
وی افزود: یکی از مهمترین دغدغه های جهاد در مراکز علمی پژوهشی، عملیاتی کردن پژوهش هاست؛ برای مثال پاکسازی لکه های نفتی کشور که سبب ایجاد آلودگی های نفتی، مشکلات زیست محیطی و حتی بین المللی و اقتصادی خواهد شد یکی از این دغدغه هاست.
وی تصریح کرد: این لکه های نفتی امروزه ده ها سال انباشته شده اند اما جهاددانشگاهی از چندسال پیش با اجرای طرح موفق بیولوژیکی خود از طریق باکتری های نفت خوار و اجرای یک سیستم علمی روزآمد این مکان را به یک باغ سرسبز مبدل کرده است؛ این کار به حدی قوی انجام شد که کشورهایی چون کره جنوبی نیز برای بازدید از آن به منطقه جنوب کشور آمدند.
رئیس پژوهشکده علوم پایه کاربردی بیان کرد: جهاددانشگاهی در زمان جنگ تلاش های گسترده ای برای حل مشکلات فنی، مهندسی، الکترونیکی و فناوری های جدید انجام داد که نجات فانتوم های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی از جمله دستاورد های این تلاش هاست. آن نسل جهادگران جوان و دانشجو که در آن زمان سال اول و دوم خود را طی کرده بودند امروز به بدنه اصلی علمی کشور مبدل شده اند.
وی با اشاره به ساخت اولین پهبادهای نوین کشور توسط جهاددانشگاهی گفت: ساخت فرستنده های صداوسیما از جمله فعالیت های خوبی است که در جهاددانشگاهی انجام شده است و حتی این فرستنده ها به کشورهای خارجی نیز صادر می شود؛ همچنین ساخت گیت های کنترل، قطعه سازی و ساخت دکل های حفاری از جمله فعالیت های علمی جهاددانشگاهی بوده است.
در ادامه این نشست دکتر زمانزاده از محققان این پژوهشکده به ارایه عوامل ناکارآمدی سیستم تصفیه خانه فاضلاب قم پرداخت و اصلاح روند و بهینه سازی این مراکز را از تخصص های این پژوهشکده عنوان کرد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری قم:
تصفیه خانه های فاضلاب به اندازه هزینه بالایی که برای آن شد کارایی ندارند
در این نشست، مهندس رحمان نیای با اشاره به هزینه بالای ارزی انجام پروژه تصفیه خانه فاضلاب قم بیان کرد: خوشبختانه جهاددانشگاهی با حضور جوانان مومن، متدین، پژوهشگر و خدوم در اموری که کشور ما با خلا علمی در آن مواجه بود سعی می کند که این خلاها را به بهترین شکل پر کند.
وی افزود: تصفیه خانه فاضلاب قم با هزینه بسیار بالایی از نظر ارزی ساخته شد و تجهیزات این تصفیه خانه از بهترین شرکت های اروپایی تامین شد ولی امروز آنچنان که باید و شاید فعال نیست و قطعا کاربردی که قرار بود در زمینه تصفیه آب، استفاده در کشاورزی، بیوگازها و ... داشته باشد را ندارد.
وی تصریح کرد: شهر قم شهری است که در محاصره کویر است و هر ساله کویر در مناطق مختلف پیشروی میکند؛ مشکلات ریزگردها و ... هم شهر را درگیر خود کرده است؛ اگر چنین طرح هایی با موفقیت و با حضور نهادهایی چون جهاددانشگاهی انجام شود که ما از این حضور استقبال میکنیم قطعا می توانیم در آینده بر این مشکلات فائق آییم.
مدیرکل دفتر فنی استانداری با اشاره به لزوم استفاده از توانمندی دانشمندان بومی بیان کرد: امروزه جوانان ما در همین استان مصالحی ساخته اند که می تواند کارایی بسیار بهتری از آسفالت داشته باشد که بنده از آن نیز استقبال کردم چون باید به جوانان مستعد و خوش فکر مجال بدهیم تا بتوانیم با بهره وری بیشتر از خلاقیت آنها به خوبی استفاده کنیم.
نظر شما :